Egyre többen adnak ki "ingyen" szobát Angliában, ha az albérlő a testét ajánlja fel cserébe 1

Két főbérlőt is lefüleltek Nagy-Britanniában, hogy szexuális szolgáltatásokat kérnek női albérlő jelöltektől cserébe azért, hogy ingyen lakhassanak náluk, és az internetért se kelljen külön fizetni. Az aljas landlordokat még videóra is vették.

Egyre többen adnak ki "ingyen" szobát Angliában, ha az albérlő a testét ajánlja fel cserébe 3

A lebuktató videókat a BBC egyik újságírója készítette, miután azok olyan hirdetést raktak fel a Craiglist-re, amiben „extra szolgáltatásokat kérnek” a leendő bérlőktől, amennyiben azt akarják, hogy az albérletért ne kelljen fizetni.

A két férfi, akik egyébként mind a ketten Bristolból származnak, azt ígértek, hogy nem kell bérleti díjat fizetni, sem a számlákba beleadni, sőt, még a költségeiket is állják részben vagy teljesen, amennyiben a jelentkező hölgy hajlandó velük heti egyszer együtt tölteni az éjszakát. Itt ráadásul olyan lányokról is beszélünk, akik közt voltak olyanok, akik alig feleannyi idősek, mint a szobákat hirdető férfi.

Egyre többen adnak ki "ingyen" szobát Angliában, ha az albérlő a testét ajánlja fel cserébe 4

A nyomozást a BBC a Safe Lives jótékonysági szervezettel karöltve hajtotta végre, és a videóanyagot a BBC Inside Out West-ben be is mutatták. A felvételekből kiderült, hogy a fiatal lányokat, akik pénz szűkében vannak, milyen hihetetlen mocskos módon próbálják egyesek kihasználni. Az egyik szóban forgó „úr” a felvételen elmondja, hogy a jelen levő hölgy , aki egy beépített ember volt a BBC-től, akár egy egész kétszobás lakást is kaphat, teljesen felszerelve, cserébe azért, ha ő bevállalja a „baráti viszonyt extrákkal”.

„A szoba, a bérleti díj, a számlák, minden ki lesz fizetve neked. Sőt, még valamennyi költőpénzt is adni fogok neked hetente, hogy ne érezd elhanyagolva magad. Nekem ebből a hasznom annyi, hogy heti egyszer velem alszol.” – magyarázza az egyik férfi az „interjún”.

Miután a BBC-s kolléga felfedte valódi kilétét, a fickó, akit az egyszerűség kedvéért nevezzünk csak Mike-nak, azt mondta, hogy ő csak úgy tett, mintha főbérlő lenne, , ugyanis egy felmérést készít a nők kihasználásáról Nagy-Britanniában.

A másik, egyébként durván 60-as éveiben járó férfi ajánlata szintén hasonló volt az álcázott riporternek. Ingyen lenne a szoba, a számlákat sem kell fizetni, és a wifiért sem számolnak fel extra díjat, ha beköltözik.

„Csinálj, amit akarsz, ha szeretkezni akarsz, akkor azt. Adhatunk neki az elején egy-két hetet, ha úgy érzed még nem állsz rá készen. De végülis igen, a lényeg a lényeg, hogy le kell majd velem feküdnöd.” – válaszolta, amikor neki szegezték a kérdést, hogy akkor kell-e ezért cserébe majd szexuális szolgáltatást nyújtani vagy sem.

Az egyik lány, aki volt ilyen interjún, elszörnyedve mesélte, hogy: „Mindenki akikkel beszéltem, veszélyes embereknek tűntek. Az egyik például azt várta volna el, hogy vele aludjak, de volt olyan is, aki azt akarta, hogy csoportos orgiákban vegyek részt vele és a barátaival, ha ingyen akarok ott lakni.”

Egyre többen adnak ki "ingyen" szobát Angliában, ha az albérlő a testét ajánlja fel cserébe 5

A műsorban internetes hirdetéseket is bemutattak, amikről elég egyértelmű, hogy mit szeretne a hirdetést felrakó főbérlő: „Helló. Egy 35 éves férfi vagyok, viszonylag jól nézek ki. Van egy saját házam, amiben van egy kiadó szoba. Női albérlőt keresek. A szoba ingyen is megkapható, attól függően, hogy te mit ajánlasz cserébe. Kérlek, ha válaszolsz, küldj képet, és írj egy kicsit magadról. Köszi… Nem akarnék minden nap együtt lenni, csak valószínűleg heti egyszer kétszer. Garantálom neked, hogy te is élvezni fogod és nem fogsz unatkozni. A többi napon olyanok lennénk mint a többi átlag ember, akik megosztják egymással a lakóhelyüket.”

„A helyzet az, hogy az ilyen jellegű hirdetések egyre gyakoribbak manapság, csak sajnos nem derül fény az összesre, ugyanis egyelőre csak egy elég kis százalékukat jelentik. Sajnos el kell ismerni, hogy sokan vannak, akik anyagi helyzetük miatt sebezhetőek, és a mai világban túl könnyen ki lehet őket használni. Ez pedig nagyon helytelen dolog, épp ezért arra buzdítunk mindenkit, hogy ha volt része ilyesmiben, vagy látott ilyen hirdetést, akkor bátran jelentse azt a hatóságoknak.” – nyilatkozta a Somerset-i rendőrség egyik vezető beosztású alkalmazottja, Nikki Watson.    Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás