A brit munkavállalók lassan kénytelenek emelni a fizetéseket annak érdekében, hogy találjanak munkaerőt, ugyanis az egyre kevesebb uniós állampolgár jelentős gondokat kezd okozni – írja egy fejvadász cégeket képviselő vállalat.

A Toborzási és Munkavállalói Szövetség szerint a havonta elkészült kimutatásukban látszik, hogy októberben a bérek elkezdtek emelkedni, 2015 novembere óta a leggyorsabb ütemben.

„Azt már tudjuk, hogy egyre több európai megy el a bizonytalanság miatt, ami most a helyzetüket övezi” – mondta az igazgató, Kevin Green. „Emiatt nagy szükség van arra, hogy tisztán lássuk azt, hogy milyen lesz a jövőben a bevándorlási rendszer. Különben a helyzet csak egyre rosszabb lesz, és a munkáltatók még jobban fognak küzdeni azzal, hogy nem találnak elég embert.”

Ami bennünket, angliai magyarokat illet, elmondható, hogy egyre kevesebben jövünk a szigetországba és egyre többen költözünk el. Ez a tendencia érezhető is és a statisztikák is erről árulkodnak, de egy másik cikkünkben erről olvashattok bővebben.

A brit nemzeti statisztikai hivatal nemrég közölte, hogy augusztusban az elmúlt három év legalacsonyabb bevándorlószáma volt tapasztalható – csaknem a felére esett vissza a immigráció, mivel egyre többen mennek el a helyzet miatt, és egyre kevesebben érkeznek a Brexit szavazás óta.

Egyelőre még a REC által észlelt nyomás a fizetések javítására nem terjed ki az összes szektorra annak ellenére, hogy a munkanélküliségi ráta is a legalacsonyabb a 70-es évek óta. Átlagosan a heti jövedelem csupán 2%-kal nőtt a közelmúltban, ami a 3%-os inflációs ráta alatt maradt. Múlt héten pedig a Bank of England emelete meg a kamatlábakat – 10 év óta először – részben azért, mert ők is arra számítanak, hogy az egyre nagyobb munkaerőhiány felfele fogja tolni a fizetéseket.    Forrás Hirdetőknek: [email protected]