Egy migráns holttestének darabjait találták meg egy Nagy-Britanniába érkező busz tengelyébe gabalyodva 1

Horrorfilmbe illő jelenet fogadta az egyik utasokat szállító buszt átvizsgáló brigádot, amikor a jármű megérkezett a brit oldalra, Folkstone-ba. Mahammat Abdullah Moussa a jármű alvázába kapaszkodva próbált bejutni az Egyesült Királyság területére, de mire a turistákkal teli busz megérkezett a férfi testének már csak a darabjait találták meg a tengelybe és az alváz különböző részeibe tekeredve.

Az utasok, valószínűleg a legtöbbjük szerencséjére az égvilágon semmit nem tudtak arról, hogy mi történt alattuk az út során, mivel a hivatalos szervek nem közöltek velük semmit, hanem a brit oldalra átérvén a holttest maradványait az átvizsgálás során titokban távolították el. Ezzel próbálták elkerülni, hogy számos utas teljesen kiboruljon a történtek miatt.

Egy migráns holttestének darabjait találták meg egy Nagy-Britanniába érkező busz tengelyébe gabalyodva 3

A rendőrségi jelentés szerint a 25 éves Mahammat akkor veszthette életét, amikor a ruházatának egy része az út közben váratlanul belegabalyodott a forgó tengelybe. A bal lábának alsó fele hiányzott, amikor rátaláltak, de emellett súlyos mellkasi sérüléseket is szenvedett. A hírek szerint a törzsének több csontja és egyes belső szervei is hiányoztak, amikor a busz átvizsgálása során rátaláltak a férfi holttestére.

A feltételezések szerint az áldozat teste egy teljes napig is ott lehetett a busz aljába akadva, miután a jármű útnak indult Brüsszelből. Az persze nem derült ki egyértelműen, hogy a srác hol kapaszkodott fel titokban a buszra. A busz egyébként Franciaországon keresztül tartott London felé.

Egy migráns holttestének darabjait találták meg egy Nagy-Britanniába érkező busz tengelyébe gabalyodva 4
Folkestone

A nyomozást vezető Darren Mankelow azt nyilatkozta az ügy kapcsán, hogy valószínűsíthetőleg Mahammat halála néhány pillanat alatt következett be, méghozzá azonnal, amint a jármű elindult vele együtt.

„Úgy fészkelte be magát a jármű alvázára, hogy közvetlenül a tengely mellett helyezkedett el. A sérülései pedig a boncolás eredményei szerint a tengely forgása miatt keletkeztek. Úgy gondolom, hogy amikor a busz álló helyzetben volt, nehéz lehetett számára megállapítani, hogy mely alkatrészek maradnak majd mozdulatlanok, és melyek fognak mozogni menet közben. Úgy hiszem, hogy amikor a buszvezető beindította a járművet, Mahammat azonnal szörnyet halt.”

A nyomozó azt is elmondta, hogy nincs tudomásuk arról, hogy bárki másnak köze lett volna ehhez a halálesethez. A srác nem más által lett a busz aljához rögzítve, hanem a ruházata tartotta ott a testét. Az esetet tehát hivatalosan balesetként kezeli a rendőrség. Mahammatot az ujjlenyomata alapján sikerült azonosítani, ugyanis benne volt az Interpol adatbázisában.

„Megítélésem szerint Brüsszelből próbált meg a busz segítségével bejutni Nagy-Britannia területére. Nyilvánvaló, hogy nem volt tisztában azzal, hogy milyen kockázatnak és veszélyeknek teszi ki magát. Sajnálatos módon helytelenül ítélte meg, hogy mennyire veszélyes a jármű aljába kapaszkodva utazni. A körülmények tekintetében valószínűsíthető, hogy pillanatok alatt meghallt, amikor a busz elindult.”  – nyilatkozta az eset kapcsán a halottkém.     Forrás

Megosztás