7 óra alatt 7 késelés történt London utcáin: 1 halott többen kórházban 1

Alig hét óra leforgása alatt hét embert késeltek meg London városában. Egy ember életét vesztette a támadások során a város északnyugati részén, amikor a nyílt utcán támadtak rá, méghozzá egy elég forgalmas környéken.

Az alig 21 esztendős áldozatot ráadásul nem egy személy, hanem egy egész banda támadta meg Harlesden főutcáján. A fiatal bemenekült egy fogadóirodába, hogy segítséget kérjen az ott dolgozóktól, azonban addigra a banda tagjai már többször megszúrták. A szemtanúk elmondása alapján a srácra támadó csapat egy kocsiból ugrott ki váratlanul, és az egész támadás nagyon gyorsan történt. A hatóságokhoz a riasztás kedd este kilenc óra magasságában érkezett be.

7 óra alatt 7 késelés történt London utcáin: 1 halott többen kórházban 3

„Azt a srácot, akit megöltek, már láttam a környéken többször is. Olyan volt, mintha nem véletlenszerű támadás lett volna, hanem pontosan tudták, hogy ki a célpont. A sérülései szörnyűek voltak. Volt olyan, aki a helyszínen elhányta magát a látványtól.” – mesélte az egyik szemtanú az Evening Standardnek.

A Scotland Yard által kiadott közlemény szerint a mentősök hamar kiérkeztek a helyszínre, és a fiatal sérültet azonnal egy közeli kórházba szállították. Sajnos azonban a sérülései annyira súlyosak voltak, hogy néhány órával később, szerda hajnalban életét vesztette. A rendőrség a szemtanúk vallomása alapján úgy tudja, hogy a gyanúsítottak két autóból pattantak ki, és úgy álltak meg az utcán, hogy a közúti forgalmat is blokkolták. A támadást követően pedig gyorsan elhajtottak a helyszínről.

„Annyit tudunk, hogy az elkövetők a járműveikkel blokkolták a forgalmat az utcán, így több autó és többek közt egy 18-as busz is ott állt az incidens helyszínén a támadás idején. Arra szeretnék kérni mindenkit, aki levideózta a támadást a mobiljával vagy akármilyen készülékkel, az hívjon bennünket haladéktalanul. Nagyon fontos, hogy pontosan megértsük, hogy mi is történt azon a forgalmas utcán aznap este.” – nyilatkozta a nyomozást vezető Glen Lloyd.

7 óra alatt 7 késelés történt London utcáin: 1 halott többen kórházban 4

Sajnos azonban nem ez volt az egyetlen támadás a keddi nap folyamán London utcáin, ugyanis hat másik személyre is késsel támadtak, alig 7 óra leforgása alatt. A gyilkosság előtt pár órával Wembley területén egy Tesco előtt késeltek meg 28 éves férfit. Őt súlyos sérülésekkel szállították kórházba, az állapota még mindig kritikus.

További 5 személyt pedig Harlesden egy másik részén, valamint Morden és West Drayton területein késeltek meg. A legelső támadás délután három órakor történt. Két embert este nyolc óra magasságában szállítottak kórházba szúrt sebekkel Harelsden illetve Merton környékén, egy 17 éves fiatalt pedig Mitchamben találtak meg vágásokkal a testén.

Egyre több a késes támadás a brit fővárosban az utóbbi időkben. Ez a mostani hét támadás ráadásul nemsokkal azt követően történt, hogy a kormány 51 millió fontot adott a rendőrségnek országszerte, amit az erőszakos bűncselekmények visszaszorítására fognak felhasználni. A brit belügyminisztérium elmondása szerint ebből a pénzből  lehet majd növelni az utcákon járőröző rendőrök számát. Természetesen a kritikusok egyből azt harsogták, hogy az előző hónapban a pénzügyminiszter, Philip Hammond még azt ígérte, hogy 100 millió fontos büdzsét bocsátanak a rendőrség rendelkezésére.

A szerdai nap folyamán a belügyminisztérium azt is bejelentette, hogy létrehoznak egy új közösségi médiára specializálódó egységet, aminek a célja a bandák online tevékenykedésének, és a mindenféle káros tartalmak feltöltésének a megfékezése lesz. Rengeteg ugyanis az olyan tartalom az interneten, ami a fiatalokat arra buzdítja, hogy bűnöző életmódot folytassanak. Csak 2017-18 során 285 embert gyilkoltak meg késsel, vagy más éles tárggyal Anglia és Wales területén, ami sajnos a legmagasabb szám mióta 1946-ban megkezdték az esetek pontos dokumentálását.    Forrás

Megosztás