Hat ember is megsérült amikor egy kocsi a gyalogosok közé csapódott Angliában, Manchester városában. A sofőr ráadásul mindezek után gázt adott és tovább hajtott. Egy másik férfi pedig kritikus állapotban van, miután egy gépfegyveres támadás során több lövedék is eltalálta Stonebridge-nél.

A rendőrség nagy erőkkel vonult ki Trafford Park-hoz, miután több segélyhívás is beérkezett, miszerint egy gépkocsi hajtott a gyalogosok közé csütörtök este.

A sokkolt szemtanúk közül többen is elmesélték, ahogy  az elcsapott gyalogosok elrepültek minden irányba, miközben a jármű továbbhajtott. Azeset késő este történt, nem sokkal 10 előtt. A sérültek közül ötöt mentők szállítottak kórházba, míg egy hatodik ember a saját lábán ment be kivizsgáltatni magát. Ő csak kisebb sérüléseket szenvedett, de a másik öt személy közt van akinek jóval súlyosabb az állapota, a mentősök elmondása alapján.

„Az egyik elütött férfi egy bokorba repült bele, egy nőt pedig fejsérülésekkel láttam felkelni.” – mesélte az egyik szemtanú a helyszínen.

A rendőrség szerint nem áll fent terrorcselekmény gyanúja. Azóta egy személyt már le is tartóztattak a baleset okozásának alapos gyanújával. Az illető egy 21 éves fiatal férfi, akit egyelőre őrizetben tartanak.

Géppisztollyal lőttek meg egy fiatalt Londonban

Az áldozatot, aki egy szintén a húszas éveiben lévő férfi, Londonban a Lawrence Avenue-n találták meg lőfegyver által okozott sebekkel a testén. Az eset szintén csütörtökön történt, nem sokkal este fél kilenc után. A kiérkező mentők azonnal ellátták a kritikus állapotban lévő fiatalt, majd egy közeli kórházba siettek vele.

Az utcát egy rövidebb szakaszon a rendőrök mindkét irányba lezárták a helyszínelés idejére, de mostanra már újra megnyitották a forgalom számára. Az egyik a helyszínen lévő autó motorháztetején számos golyó ütötte nyom is látható volt.

„Egyszer csak egy másik jármű állt meg az ő kocsija mellett, miközben az áldozat benne ült és vagy nyolc lövés dördült el gyors egymásutánban. Úgy hangzott, mintha géppisztoly lett volna. Valaki utána látta a férfit ahogy a saját nyakára szorítja a kezét.” – mesélte az egyik szemtanú.

„A hálószobából hallottam a lövéseket. Azonnal lerohantam a gyerekek szobájába, hogy megnézzem jól vannak-e, és nem repült e be véletlenül egy kósza lövedék az ablakon vagy ilyesmi. Aztán láttam, hogy megjöttek a rendőrök, és valaki mondta, hogy a férfit a nyakán is meglőtték. A fiam nagyon megrémült, alig tudtuk megnyugtatni.” – mesélte az egyik környékbeli lakó.

Ebben az ügyben letartóztatás egyelőre még nem történt, de a rendőrség megkezdte a nyomozást.   Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás