Egy kisfiút a nyílt utcáról kaptak el gyömöszöltek egy sötét furgonba Dél-Angliában, míg London egyik magyarok által sűrűn lakott környékén egy fiatalt lelőttek Wood Green-től nem messze.

police-tape

Gyerekrablás fényes nappal

A Surrey-i rendőrség nagy erőkkel keresi azt a kisfiút, akit nemrég raboltak el, ráadásul a nyílt utcáról, csúcsforgalom idején, a Londontól délre lévő Redhill városában. A kisfiú biciklijét a rendőrség ott találta meg az utcán a földre ledöntve, nem sokkal délután 5 óra előtt, csütörtök délután.

bike

„A rendőrséget az egyik járókelő riasztotta délután 4:43-kor, hogy látta, amint a gyereket bepakolják egy sötét furgonba Redstone Hill-nél. A jármű azután sebesen elhajtott.” – nyilatkozta a Surrey megyei rendőrség szóvivője.

A jármű egy módosított fekete VW transporter volt, 02-es rendszámmal, nem volt hátsó szélvédője és oldalt tolóajtó volt rajta. A kisgyerekről azt lehet tudni, hogy fehér bőrű, olyan 4 láb magas lehet és 6-7 év körüli. Piros pólót és kék farmert viselt. Hogy kik a gyermek szülei, azt egyelőre még nem tudják, de a nyomozás már folyik és nagy erőkkel keresik a gyereket.

A rendőrség felszólít mindenkit, aki abban az időben ott járt a környéken, hogy ha látott vagy hallott bármit, akkor jelentse azt a hatóságoknak. Egyelőre az sem kizárható, hogy a gyerek és a furgon sofőrje ismerték egymást.

Lövöldözés Turnpike Lane metrómegállónál

Egy tinédzser korú fiatalt kórházban ápolnak, miután lőfegyverrel támadtak rá Észak-Londonban, Turnpike Lane metrómegállónál, ami egyébként az egyik, ha nem a legnagyobb magyarlakta környék Londonban. A rendőröket 11 őra magasságában riasztották, hogy lövések dördültek el Langham Close-nál, azonban mire kiértek már a sérült sem volt ott.

turnpikelane

Később kiderült, hogy a támadás elszenvedője egy 18 éves srác volt, akit a lábán ért a lövés, azonban ő miután elmenekült, a saját lábán vette az irányt egy közeli kórház felé. A kórházból származó információk alapján a srác sérülései nem súlyosak.

A közösségi oldalakon többen is kiírták, hogy több lövést is hallottak, valamint hogy a rendőrség kiért, és hogy nincs pánik, de azért aki arra jár az legyen óvatos. Letartóztatás az ügyben egyelőre nem történt. Mivel a környéken rengeteg magyar lakik, ha valaki látott, vagy hallott valamit, esetleg pontosabb, részletesebb infóval bír, az bátran írjon, vagy kommenteljen. (Ja és vigyázzatok magatokra! Én is laktam ott 3 évig és habár én sose voltam tanúja semmi ilyesminek, a környék veszélyes negyedként van számon tartva).      Forrás: http://www.standard.co.uk/

[fblike]