Egy férfit fejbe lőttek, két fiatalt pedig leszúrtak az emberek szeme láttára Angliában 1

Két brutális támadás is történt Angliában az elmúlt 48 órában. Az erőszakos bűncselekmények száma igen aggasztó az utóbbi időszakban.

Egy férfit fejbe lőttek, két fiatalt pedig leszúrtak az emberek szeme láttára Angliában 3

Egy fiatal srác életéért még mindig küzdenek az orvosok, miután a nyílt utcán fejbe lőtték London keleti felén.

A rendőrség nagy erőkkel keresi a fegyveres támadót, aki hidegvérrel közelről lőtte le áldozatát, majd elmenekült a helyszínről. Az incidens vasárnap késő este történt valamikor este fél 11 magasságában a Romford Roadon, Stratford területén, ami a brit főváros egyik keleti városrésze, és egyébiránt rengeteg angliai magyar is lakik azon a környéken.

Egy férfit fejbe lőttek, két fiatalt pedig leszúrtak az emberek szeme láttára Angliában 4

A rendőrség jelentésében az áll, hogy a 21 éves srácra a földön fekve találtak rá, és a fején lőfegyver által okozott sérülésből vérzett. A kiérkező mentők azonnal egy közeli kórházba szállították. A sérülései életveszélyesek.

Az ügyben egyelőre letartóztatás nem történt, de a nyomozás megkezdődött és a rendőrség arra buzdít mindenkit, aki látott vagy hallott valamit, hogy vegye fel a kapcsolatot a hivatalos szervekkel.

A másik eset Luton városában történt, ami amúgy is hírhedt a bűnesetek átlagosnál magasabb számáról. Az eset szintén vasárnap történt, a délutáni órákban, amikor is két fiatalt a többi vásárló szeme láttára szurkáltak össze egy zsúfolt bevásárló központban.

Egy férfit fejbe lőttek, két fiatalt pedig leszúrtak az emberek szeme láttára Angliában 5

A közösségi oldalakon is futótűzként terjedő képeken jól látszik, ahogy a járókelők véres lábnyomok mellett haladnak el az épületben. A Bedfordshire-i rendőrség jelentése szerint mindkét fiatal 17 éves volt mindössze, és súlyos sérülésekkel szállították kórházba őket. Az ő sérüléseik szerencsére nem életveszélyesek.

A bevásárló központ egyik szóvivője elmondta, hogy az incidens időpontjában rengetegen tartózkodtak az épületben. Az is kiderült, hogy a kiérkező rendőrök több embert is letartóztattak erőszakos viselkedés miatt, köztük a két sérültet is, akik a tanúvallomások alapján több másik férfival keveredtek harcba.

Egy férfit fejbe lőttek, két fiatalt pedig leszúrtak az emberek szeme láttára Angliában 6

Az azonnal a helyszínre siető biztonságiak először a két sérültet látták el, majd kiüríttették a bevásárló központot mindössze kb. félóra leforgása alatt.

A rendőrség szóvivője azt nyilatkozta, hogy az eset fényes nappal történt egy forgalmas helyen, ami sokakat nagyon megrémiszt. A rendőrség az ilyen viselkedést egyáltalán nem tolerálja, és arra kérték, aki videózott, hogy segítse a nyomozást a felvételek bemutatásával. A bevásárló központ pedig egy közleményt adott ki, hogy ez egyszeri eset volt, ami konkrét személy ellen irányult, és mindent megtesznek, hogy ne forduljon elő többször. Bár azt nem tudjuk ettől mennyire nyugszanak majd meg, akik végig nézték az egészet…          Értesülj a friss hírekről azonnal, keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd feliratkozás  Forrás

Megosztás