A 14 tulajdonság egy nőben, ami ha megvan, megtaláltuk az igazit 1

A hosszú távú párkapcsolatokban élő emberek egy nap mindig eljutnak arra a pontra, ahol meg kell kérdezniük maguktól: Ez az a személy, akivel az életem hátralevő részét le akarom élni? Tényleg ez a nő itt az igazi? Tudósok a világ minden táján kutatják a rendkívül bonyolult kérdéseket, amelyek a szeretetet és a kapcsolatokat övezik, és több ezer órát töltöttek azzal, hogy megpróbálják kitalálni, az emberek mi alapján illenek egymáshoz és milyen tulajdonságokkal kell rendelkezzenek ahhoz, hogy a kapcsolat tartós és boldog legyen. 

A 14 tulajdonság egy nőben, ami ha megvan, megtaláltuk az igazit 3

Ezen tanulmányok legfontosabb és legérdekesebb eredményeit állítottuk most össze. Ha az melletted lévő nő rendelkezik ezzel a 14 tulajdonsággal, akkor jó eséllyel megtaláltad az igazit.

 1. Okosabb, mint te

Amikor egy életre keres partnert, nagyon fontos meggyőződni arról, hogy okos. Sőt ideális esetben okosabbnak kell lennie, mint te. Ezzel a tudomány is egyetért. Lawrence Whalley, az Aberdeeni Egyetem professzora sokáig kutatta a demencia jelenségét és úgy találta, hogy egy okos nő segít megőrizni értelmi képességeit az élet késői szakaszaiban. Tanácsa: “Van valami, amit nem mondanak el a kisfiúknak: hogy meg kell tennie, ha hosszabb életet szeretne élni: feleségül kell vennie egy intelligens nőt. Nincs jobb ösztönző, mint az intelligencia. Egy okos partner folyamatosan intellektuális kihívások elé állít, ami segít a te mentális képességeidet is élesen tartani hosszú évek után is.

 1. Őszinte

Mindenki hoz néha rossz döntéseket, és követ el hibákat. Emiatt pedig nagyon fontos, hogy valaki segítsen visszatalálni a helyes útra és elmondja, ha tévedsz. A tanulmányok azt mutatják, hogy a férfiak őszinte partnereket akarnak találni, amikor hosszú távú elkötelezettséget keresnek. Ha találsz egy ilyen nőt, soha ne hagyd el.

 1. Pozitív az életszemlélete

A barátnőd olyan embertípus, aki mindig félig telinek látja a poharat? Néha még akár naiv optimizmussal is vádolható? Akkor talán megtaláltad álmaid nőjét. A negatív emberek hosszú távon ugyanis mérgezőek tudnak lenni és az egészségünkre is negatív hatással lehetnek. Ennek oka, hogy hajlamosak vagyunk átvenni az olyan emberek negativitását, akikkel a legtöbb időt töltjük. Elaine Hatfield pszichológus tanulmánya szerint ez az internalizált negativitás pedig magasabb vérnyomást eredményezhet, emellett rossz hatással lehet emésztésünkre és csökkentheti koncentráció készségünket is.

 1. Kompromisszumképes

Az élet nem mindig lehet tökéletes, és egy kapcsolatnak lesznek olyan pontjai, amikor te és a partnered nem értetek egyet, ez pedig teljesen normális és elkerülhetetlen. De a kapcsolat csak akkor működhet, ha mindkét partner hajlandó a kompromisszumra. Az UCLA pszichológusai 11 évig 172 házaspárt figyeltek meg, és egy egyszerű következtetésre jutottak: akkor köteleződünk el legjobban a kapcsolatunk iránt, ha jól működik. A tanulmány végzői szerint azok, akik hajlandóak néha áldozatokat hozni, valamint megtenni az első lépést ha úgy adódik, hosszú és boldog házasságra számíthatnak.

 1. Nevet a vicceiden

Természetesen mindenki egy olyan társra vágyik, aki szívből nevet a viccein. 2006-ban a Westfield  Egyetem  pszichológusainak tanulmánya azt mutatta ki, hogy a férfiak számára fontosabb az, hogy olyan partnere legyen, aki valóban viccesnek találja, mint a nőknek. Tehát ha találtál egy olyan nőt, akivel rengeteget tudtok együtt nevetni, akkor tegyél róla, hogy sose hagyjon el.

 1. Nyíltszívű

Általában sokkal könnyebb az élet, ha olyan partnerünk van, aki kitűnik egy társaságból, és könnyen hallatja a hangját. A Westminster-i Egyetem tanulmánya szerint a nyíltszívű emberek, akik megosztanak magukról személyes dolgokat, különösen vonzónak tűnnek. A tanulmány szerzői szerint ez a tulajdonság annyira fontos, hogy az emberek a nyíltszívű emberek külsejét is sokkal vonzóbbnak találják.

A 14 tulajdonság egy nőben, ami ha megvan, megtaláltuk az igazit 4

 1. Támogatja a céljaidat, de a saját maga céljaiért is küzd

Hosszú ideig a tudósok megpróbálták bizonyítani azt, hogy a férfiak inkább a gyenge nőket szeretik. Christine C. Whelan kutató azonban végül alaposan lerombolta ezt a mítoszt, és statisztikáival bizonyította, hogy a sikeres, jól képzett és magas jövedelmű nők egyáltalán nem mennek férjhez kisebb arányban, mint az „elesett” társaik. Hiszen gondolj csak bele: egy erős nő az oldaladon motiválni fog majd, és nem függeni tőled. Nem kell folyamatosan aggódni érte, és nem lesz szüksége állandóan a megerősítésedre. A gyenge emberek ráadásul képesek nagyon könnyen feladni saját céljaikat, és inkább rád telepedni, a te céljaidat a sajátjaként kezelni.

 1. Jó a kapcsolata a szüleivel

Ha szeretnéd tudni, hogy milyen lesz a partnered 30 év múlva, nézd meg a szüleit. Ha szeretnéd tudni, hogyan fog bánni veled 30 éven múlva, nézd meg, hogyan kezeli a szüleiket. Az Alberta Egyetem kutatói 2970 embert kérdeztek minden korosztályból, és világos összefüggést láttak a szüleikkel a tinédzseréveikben fennálló kapcsolatuk és a későbbi szerelmi életük között. Persze nem kell tökéletesnek lennie a kapcsolatának a szüleivel, inkább az a fontos, hogy megértsük a köztük lévő viszony dinamikáját, és felismerjük, hogy ebből mi vetül ki a mi kapcsolatunkra.

 1. Kedves

A tudomány szerint a hosszú és boldog kapcsolat kulcsa a kedvesség és a nagylelkűség. John Gottmann pszichológus a Washingtoni Egyetemen négy évtizeddel ezelőtt kezdte meg kutatásait házaspárok közreműködésével, és kétféle párkapcsolatot különböztetett meg: a mesterit és katasztrofálist. Az utóbbiak a kapcsolat első hat éve alatt szakítanak, de a mesterek sokáig együtt maradnak, és mindig van bennük egy közös dolog: mindig figyelnek arra, hogy mi az amit értékelni tudnak és köszönetet mondanak érte. A tiszteletet és megbecsülés kultúráját nagyon céltudatosan építik.

 1. Veszekedés közben is nyugodt marad, és téged is le tud nyugtatni

A viták minden kapcsolatban elkerülhetetlenek. Az, hogy két ember mindig mindenben egyetért, nem jelent stabil kapcsolatot. A legfontosabb az, hogy hogyan kezeljük a nézeteltéréseket, és hogyan lépünk tovább utánuk. A Berkeley és a Northwestern kutatói 13 évig 80 párt figyeltek meg, és kiderült, hogy a kapcsolat hosszabb ideig tart, ha a nő nyugodt tud maradni a viták során, és így a partnerére is nyugtató hatással van. Érdekes módon fordítva ez nem igaz, nincs pozitív hatással a kapcsolatra az, ha a férfinak sikerül először nyugodtnak maradnia.

 1. Tud veled bolondozni

Találtál egy olyan nőt, aki nem haragszik, ha túl sokáig maradsz ki éjszaka? A legtöbb esetben azért, mert ő is veled bulizott? Akkor ezt a lányt ne engedd el. A Michigan Egyetem kutatása 4864 házas embert figyelt meg és azt találta, hogy azok a legboldogabb párok, akik együtt isznak – de természetesen ez nem azt jelenti, hogy az alkoholista párok a legboldogabbak “Azok a párok, akik több szabadidős tevékenységet folytatnak együtt, általában hosszabb és boldogabb párkapcsolatban élnek.” – mondta Kira Birditt, a tanulmány szerzője.

 1. Van saját élete

Az, hogy meglegyen a saját élettered és személyes dolgaid, még fontosabb egy kiegyensúlyozott párkapcsolat során, mint a szex. Ezt bizonyította a Michigan Egyetem hosszútávú tanulmánya. “Ha a partnereknek vannak saját barátaik, saját érdeklődési körük, és nem folyamatosan együtt vannak, akkor általában boldogabbak és kevésbé unatkoznak” – mondta Terry Orbuch, a tanulmány szerzője.

 1. Elfogadja a hibáidat

Túl sok párkapcsolat tűnik úgy, hogy csak egymás kritizálásáról szól. Csúnya a nadrágod, rossz volt ez a vicc, idegesítő ez a hang amit kiadsz, túl hangosan rágsz… nem kell magyarázni. Ha találsz olyan nőt, aki elfogad olyannak, amilyen vagy, akkor szerencsés vagy.

 1. Nem haragtartó

Ha találsz egy olyan nőt, aki képes megbocsájtani mind neked, mind másoknak, akkor őt ne engedd el. Egy tanulmányt végző kutatók azt mutatták ki, hogy az emberek, akik feltétel nélkül megbocsátanak másoknak, hosszabb életet élnek. De ami még talán ennél is fontosabb: a megbocsátás az egészséges kapcsolat alapja. Az emberek nem tökéletesek, te sem vagy az. Vannak esetek, amikor véletlenül valaki valami olyat tesz, ami fáj a társának. Akkor pedig nagyon fontos lesz, hogy a másik képes legyen a megbocsájtásra. Ha találsz olyan nőt, aki rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal, vagy legalább egy nagy részükkel, akkor soha ne engedd el. Sokkal jobb lesz az életed, ha ő benne van.     Értesülj a friss hírekről azonnal, keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd feliratkozás   Forrás  

Megosztás