Egy csomóan kiakadtak Angliában, miután a drága karácsonyi pulyka rohadt volt 1

Számos vásárló akadt ki a szigetországban, miután felfedezték, hogy a drága karácsonyi pulyka, amit vettek a karácsonyi menü főfogásaként, romlott volt. Sokan mérgükben a közösségi médiában tettek közzé fotókat a romlott, elszíneződött húsú szárnyasokról, amit kénytelenek voltak kihajítani.

Egy csomóan kiakadtak Angliában, miután a drága karácsonyi pulyka rohadt volt 3

Többen azt is leírták, hogy a hús olyan büdös szagot áraszt, ami szinte már elviselhetetlen. A Sainsbury’s, a Lidl, az Asda, a Tesco és a Morrisons vásárlói közt is voltak olyanok akik a romlott hús miatt panaszkodtak. Egy férfi aki megosztotta a felolvasztott pulykájáról készült képet, azt mondta: „Megrohadt a pulykám. A karácsonyi hangulatnak lőttek. A gyerekek sírnak. Most ehetünk babkonzervet pirítóssal. Abszolút szégyen.”

Sophie Whike szintén megosztott egy képet, amelyen látható, hogy a pulykájának egy nagy része teljesen el van színeződve, és ezt írta: „Most nem azért, de mi a fene ez… Most olvasztottam ki a pulykámat amit a lidlben vettem… Ennyit a karácsonyról. Karácsony este van… ez egy vicc. Nem csak, hogy nincs itthon hús, a házban rohadt hús szag terjeng. Elfogadhatatlan.”

Egy csomóan kiakadtak Angliában, miután a drága karácsonyi pulyka rohadt volt 4

Bara Menyn is közzétett egy fotót egy nagy pulykáról, rajta zöld foltokkal, és később ezt írta: „Ez minden, amim van, úgyhogy csak azért is meg fogom főzni a romlott pulykát. #Boldog Karácsonyt.”

Egy másik vásárló pedig ezt írta: „Kedves Sainsbury’s! Most bontottam ki a pulykánkat, és annak ellenére rohadt, hogy december 27-i lejárati dátuma van! Hogyan kaphatunk visszatérítést?’

Egy csomóan kiakadtak Angliában, miután a drága karácsonyi pulyka rohadt volt 5

Valaki más pedig ezt írta: „Kevesebb, mint 5 órája vettem egy pulykát a @sainsburys-től, kibontottam, hogy bepácoljam, és elképesztő büdös. Ki vagyok akadva teljesen. Ekkora pazarlást, köszönet @sainsburys #rottenturkey #sainsburys”

Szinte minden nagyobb szupermarket pulykáira érkezett panasz a közösségi médiában, az ASDA egyik vásárlója ezt tweetelte: „@AsdaServiceTeam @asda karácsony reggel jöttem rá, hogy a pár napja vásárolt pulykánk rohadt?! Az én és a bátyám gyerekeinek első közös karácsonya most tönkrement. Hogy tudnátok rajtunk segíteni?!

Egy Tesco vásárló pedig azt írta: „A @Tesco nincs pulykánk karácsony napján, köszönhetően annak, hogy felbontottuk a miénket, és annyira büdös volt, hogy a párom elhányta magát. Ez 40 font ami  egyenesen a kukában landolt, és nincs hús a karácsonyi vacsorára. Kinek küldjük el ezt a rohadt madarat, hogy visszatérítést kapjunk?”

Érdemes megjegyezni, hogy az ehhez hasonló panaszok száma minden évben megemelkedik kicsit karácsony környékén. Az ok nem tisztázott, de egyszerűen az is lehet, hogy azért sokkal nagyobb a rohadt pulykák száma, mivel sokkal többet adnak el.

Egy csomóan kiakadtak Angliában, miután a drága karácsonyi pulyka rohadt volt 6

Becslések szerint 10 millió pulykát esznek meg karácsony napján az Egyesült Királyságban, de a madárinfluenza-járvány miatt idén a szupermarketekben nem volt elég a polcokon. Ez oda vezetett, hogy a Környezetvédelmi, Mezőgazdasági és Vidéki Ügyek Minisztériuma engedélyt adott a szupermarketeknek a fagyasztott pulyka frissként történő értékesítésére.

A kiskereskedőknek azt tanácsolták, hogy korán öljék le a madarakat, és tegyék lefagyasztva a szupermarketek polcaira. Azt azonban nem tudni, hogy ennek van-e köze ahhoz, hogy az idén ennyire sok rothadt pulykát adtak el.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után