Egészen döbbenetes jelenet – centiken múlt egy 3 hónapos kisbaba élete Angliában 1

Pont felvette az egyik kamera azt a félelmetes pillanatot, amikor egy babakocsi nekigurult az egyik éppen elhaladó vonat oldalának Angliában.

Egészen döbbenetes jelenet – centiken múlt egy 3 hónapos kisbaba élete Angliában 3

Az eset az oxfordshire-i Banbury pályaudvaron történt szombaton (június 8-án), amikor a peronon egy babakocsi a sínek felé kezdett gurulni, benne egy mindössze három hónapos kisbabával. A babakocsi épp, hogy nem gurult be elé, viszont nekiment a Cross Country vonat oldalának, mivel valószinűleg nem volt benyomva rajta a fék.

A peronon tartózkodó emberek elmesélték a történtek után, hogy a baba anyja és nagymamája milyen rémültek voltak, miután megpróbálták elkapni a babakocsit az ütközés előtt, amikor látták, hogy átgurul a peron szélén lévő sárga vonalon, de nem sikerült.

Az ütközés következtében a babakocsi megpördült a peronon, és az oldalára borult, a gyermek pedig kirepült belőle, de óriási szerencsére nem a mozgó jármű irányába. A gyermek anyja ezt követően azonnal felkapta őt a földről.

 

Egészen döbbenetes jelenet – centiken múlt egy 3 hónapos kisbaba élete Angliában 4

Mentőt hívtak a gyerekhez, akik átvizsgálták a babát, de szerencsére nem sérült meg a félelmetes jelenetsor során. Egyes feltételezések szerint az esethez annak is köze lehetett, hogy a mozdonyvezető túl nagy sebességgel érkezett meg a pályaudvarra, mert azt hitte, hogy a szerelvény nyolc kocsiból áll, nem pedig négyből.

A vonat így a tervezettnél sokkal később állt csak meg, és a peronnak azon a részén emiatt haladt még a kelleténél nagyobb sebességgel. Nem világos ugyanakkor az sem, hogyan gurulhatott a babakocsi a mozgó vonat felé. Valószinűleg a rajta lévő fék vagy nem volt benyomva, vagy kioldott valami miatt.

A CrossCountry szóvivője ezt mondta: „Nagyon sajnáljuk a múlt heti incidensben érintett anyát és babáját, ugyanakkor az iparági partnerekkel folytatott vizsgálatok azt mutatták, hogy a CrossCountry kollégái betartották az összes vonatkozó működési és biztonsági szabályt. Ez az ijesztő esemény azonban mindenképpen egy jó emlékeztető, hogy az embereknek ébernek kell lenniük amikor az állomáson tartózkodnak.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után