Durva dolgok derültek ki arról, hogy mik zajlottak a színfalak mögött a járvány alatt Nagy-Britanniában 1

Dominic Cummings beszédében többek közt azt is kijelentette a képviselőkből álló bizottság előtt, hogy: „amikor a lakosságnak legnagyobb szüksége volt ránk, a kormány megbukott”.

Durva dolgok derültek ki arról, hogy mik zajlottak a színfalak mögött a járvány alatt Nagy-Britanniában 3

A miniszterelnök korábbi főtanácsadója a Commons Egészségügyi és Szociális Gondozási, valamint Tudományos és Technológiai Bizottságai előtt jelenik meg és tart ma beszédet, ahol olyan személyekről rántja le a leplet, mint Boris Johnson jelenlegi miniszterelnök és Matt Hancock egészségügyi miniszter. Elmondása szerint a járvány ideje alatt a miniszterek, a tisztviselők és a tanácsadók a válsághelyzetben “katasztrofálisan alulmúlták azt a szintet, ami a nyilvánosság irányába minimálisan elvárható lett volna”, és elnézést kért a világjárvány során elkövetett hibákért aminek egy részéért ő is felelősnek vallja magát.

Azt is elmondta, hogy Mr. Johnson eredetileg Covid-ot „csak egy ijesztő történetnek minősítette … csak egy új sertésinfluenzának nevezte”, és a miniszterelnök az elmondása szerint azt akarta, hogy Chris Whitty tiszti főorvos élő TV adásban adja be neki a vírust…

Mr. Cummings többször is elmondta, hogy a miniszterelnököt már előre figyelmeztették nem is egyszer, hogy nagy baj van kialakulóban. Dominic Cummings azért is kritizálta a Whitehall-t, amiért nem volt terv a veszélyeztetettek megvédésére, a gazdaság támogatására vagy a lakosság tesztelésére a világjárvány előtt.

„A gyengék védelmét illetően a tervek szó szerint március 19 után lettek összedobva két éjszaka leforgása alatt… Semmiféle terv nem volt ilyen esetekre, még egy segélyhívó szám se volt, se az anyagi támogatásukra vonatkozó elképzelések. Semmi nem volt eltervezve, még a furlogh rendszer se, egy nagy nulla volt az egész.” – mondta a képviselők előtt Mr. Cummings.

Boris Johnsonnak már legalább “15-20 dolog” miatt ki kellett volna rúgnia Matt Hancockot (az egészségügyi minisztert), köztük a tisztviselőknek való “hazudozások miatt” – hangsúlyozta Dominic Cummings.

“Úgy gondolom, hogy az egészségügyi minisztert legalább 15-20 dolog miatt ki lehetett volna már rúgni, beleértve a hazugságokat, amiket mondott mindenkinek a kabinet üléseken, vagy a nyilvánosságnak a sajtótájékoztatókon.”

Arra a felkérésre, hogy nyújtson be bizonyítékot a kabinetminiszter „hazugságairól”, a miniszterelnök korábbi legfőbb tanácsadója azt mondta: „Számos példa van rá. Nyáron például azt mondta, hogy mindenki, akinek szüksége volt kezelésre, megkapta a szükséges kezelést. Tudta, hogy ez hazugság, mert a tudományos főtanácsadó és maga a tiszti főorvos is tájékoztatta az első csúcs ideje alatt, és nekünk kifejezetten azt is elmondták, hogy az emberek sokan nem kapták meg a szükséges kezelésüket, sok embert rettenetes körülmények közt halt meg.”

Mr. Cummings még azt is nyilvánosságra hozta, hogy a kormánynak arra vonatkozóan is voltak elképzelései, hogy “kiket ne mentsenek meg”. A volt főtanácsadó erről még egy képet is posztolt a meghallgatása előtt nem sokkal.

Durva dolgok derültek ki arról, hogy mik zajlottak a színfalak mögött a járvány alatt Nagy-Britanniában 4

Dominic Cummings azt is elmondta, hogy a kormány kulcsfontosságú tisztviselői „szó szerint épp nagyban síeltek” február közepén, amikor a járvány már terjedőben volt, és a kormánynak reagálnia kellett volna. Azt is elmondta, hogy Nagy-Britannia 2020 januárjában „teljes mértékben ignorálta” a vírus terjedésével kapcsolatos figyelmeztetéseket.

Cummings a szerdai megjelenése alkalmával ugyanakkor egyben bocsánatot is kért a kormány válság alatti kudarcaiért, és az ülést megnyitó nyilatkozatában ezt mondta: „Az az igazság, hogy a magas rangú miniszterek, a magas rangú tisztviselők, a hozzám hasonló vezető tanácsadók katasztrofálisan alulmúlták azokat a normákat, amelyeket a nyilvánosságnak joga van elvárni kormányától egy ilyen válság idején. Amikor a lakosságnak ránk lett volna a legnagyobb szüksége, a kormány megbukott. Szeretném elmondani azoknak a családoknak, akik feleslegesen veszítettek el hozzátartozókat, hogy mennyire sajnálom az elkövetett hibákat beleértve a saját hibáimat is.”         Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után