Hatalmas, 80 millió GBP (32 milliárd Ft) értékű kokainszállítmányt sodort partra a víz Angliában 1

Elképesztő nagy értékű, közel 80 millió fontot érő kokainszállítmányt találtak a tengerparton Nagy-Britanniában, becsomagolva és mentőmellényekhez rögzítve.

Hatalmas, 80 millió GBP (32 milliárd Ft) értékű kokainszállítmányt sodort partra a víz Angliában 3

A „szeretetcsomag”, amely a feltételezések szerint Dél-Amerikából származhat, Anglia déli partjainál bukkant fel a hétfői nap folyamán. A nagy mennyiségű kábítószert két csomagban mosta partra a víz, Hastings valamint Newhaven közelében Kelet-Sussexben.

A szállítmány összesen majdnem egy tonnát nyomott, és vízhatlan tasakokba volt gondosan becsomagolva, amik pedig egyenként mentőmellényekhez voltak hozzáerősítve, így biztosítva, hogy ne süllyedjenek az óceán fenekére.

Az arra sétálgató járókelők vették először észre a part közelében a víz felszínén lebegő csomagokat, hétfő reggel hat óra magasságában. Ők értesítették a rendőrséget, akik a kiérkezésük után nem sokkal összegyújtötték a drogszállítmányt és egy biztonságos helyre szállították.

Hatalmas, 80 millió GBP (32 milliárd Ft) értékű kokainszállítmányt sodort partra a víz Angliában 4

A szállítmány második felét ugyanazon a napon, szintén a parton, néhány órával később fedezték fel, több, mint 40 kilométerrel odébb, Newhaven közelében. A tasakokból vett mintákról itt is egyértelműen kiderült, hogy kokain is van bennük, de teljes törvényszéki vizsgálatot rendeltek el annak megerősítésére, hogy pontosan mi is van a csomagokban – közölte a Nemzeti Bűnügyi Ügynökség (NCA).

Hatalmas, 80 millió GBP (32 milliárd Ft) értékű kokainszállítmányt sodort partra a víz Angliában 5

Az elfogott szállítmány piaci értéke durván 80 millió font (több, mint 32 milliárd Ft), ha az a szigetországban került volna értékesítésre. Az ügyben természetesen a rendőrség nyomozást indított, és feltételezhető, hogy a két megtalált szállítmány közt van összefüggés.

Martin Grace, az NCA kirendeltségének parancsnoka elmondta: „Ez jelentős mennyiségű A osztályú kábítószer, amely úgy gondoljuk, hogy Dél-Amerikából származik, de egyelőre nem tudjuk biztosan, hogy a kokain hogy került ide, illetve, hogy melyik ország lett volna a célállomás. Nyilvánvaló, hogy egy ekkora szállítmány elvesztése hatalmas érvágást jelent az érintett bűnözői hálózatok számára. Vizsgálatunkat mind a sussexi rendőrség, mind a határőrség segíti, és valószínűleg nemzetközi partnereket is be fogunk vonni hamarosan.”          Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után