Dekriminalizálnák az összes kábítószer használatát Nagy-Britanniában 1

A skót kormány felszólította az Egyesült Királyság kormányát, hogy dekriminalizálja a kábítószerek személyes használatát. A miniszterek szerint a kábítószer-törvény reformjáról szóló új dokumentumban körvonalazott lépés lehetővé tenné a kábítószereket használó emberek kezelését és támogatását, a kriminalizálásuk és a társadalomból való kirekesztésük helyett.

Dekriminalizálnák az összes kábítószer használatát Nagy-Britanniában 3

A dekriminalizálás egyúttal azt is jelentené, hogy büntetlen előélettel a felgyógyulóban lévő, kábítószerről leszokó személyeknek nagyobb esélyük lenne a munkában való elhelyezkedésre – érvelt a skót kormány. A további javaslatok között szerepelnek az azonnali jogszabály módosítások, amelyek lehetővé teszik a skót miniszterek számára, hogy olyan intézkedéseket hajthassanak végre, mint például a felügyelt kábítószer-fogyasztási létesítmények, valamint a naloxon néven ismert életmentő gyógyszerhez való hozzáférés növelése.

A dokumentum felvázolja azokat az intézkedéseket, amelyeket az Egyesült Királyság kormánya által azonnal életbe léptetett változtatások révén végre lehetne hajtani, hogy támogassák a meglévő hatáskörökön belül a kábítószer miatti halálozások csökkentésére irányuló munkát. A skót drogpolitikai miniszter, Elena Whitham a következőket mondta:

„Ezek ambiciózus és radikális, bizonyítékokon alapuló javaslatok, amelyek életeket menthetnek meg. Olyan társadalmat szeretnénk létrehozni, ahol a problémás kábítószer használatot egészségügyi problémaként kezelik, nem pedig bűncselekményként, csökkentve a megbélyegzést és a diszkriminációt, és lehetővé téve az egyén felépülését és pozitív hozzájárulását a társadalomhoz.”

„Bár tudjuk, hogy ezek a javaslatok vitát váltanak ki, összhangban állnak a közegészségügyi megközelítésünkkel, és előmozdítanák nemzeti küldetésünket az életek javítására és megmentésére. Keményen dolgozunk a rendelkezésünkre álló hatáskörökön belül a kábítószerhasználat miatti halálozások csökkentésén, és bár még többet kell tennünk, megközelítésünk egyszerűen ellentmond a westminsteri jogszabályoknak, amelyeknek a keretein belül kell működnünk.”

Az egyéb javaslatok között szerepel egy terv a kábítószer-törvény reformjának további lehetőségeire, a bizonyítékokra és az ártalmak csökkentésére összpontosítva, beleértve a kábítószer-osztályozási rendszer frissítését az okozott ártalmak alapján. Mrs. Whitham elmondta, hogy e politikák azonnali életbe léptetésének módja az lenne, ha az Egyesült Királyság kormánya meglévő jogkörét felhasználva módosítja kábítószer-törvényeit.

A javaslatot szakértők és akadémikusok is azonnal dicsérték. Angela Thomas professzor, az Edinburgh-i Királyi Orvosi Kollégium egyik igazgatója és a kollégium drogok okozta halálozásokról szóló jelentésének bevezetőjének társszerzője ezt mondta:

„A Kollégium örömmel veszi ennek a jelentős szakpolitikai dokumentumnak a közzétételét, és úgy véli, hogy számos rendkívül fontos ajánlást tesz, amelyek összhangban állnak az elmúlt években a vezető orvosszakértők és klinikusok nézetei alapján megfogalmazott álláspontunkkal. Teljes mértékben támogatjuk a közegészségügyi megközelítést a kábítószeres halálesetek vészhelyzetének kezelésében…”

Később egy Suella Braverman belügyminiszterhez közel álló forrás azt mondta: „Az illegális drogok életeket és közösségeket tesznek tönkre. A Skót Nemzeti Párt javaslatai felelőtlenek, és mérhetetlen károkat okoznának. Ez a kormány az emberek védelmére és az életek tönkretételének megakadályozására összpontosít – egyáltalán nem áll szándékunkban dekriminalizálni az illegális droghasználatot.”

Rachel Reeves, a Munkáspárt árnyékkancellárja szintén elutasította a javaslatot, és pénteken Skóciában tett látogatásán újságíróknak azt mondta: „A rövid válasz az, hogy nem, nem hiszem, hogy ez jó törvényjavaslatnak hangzik.”

A skót zöldek egészségügyi szóvivője, Gillian Mackay MSP így nyilatkozott:

„A skót zöldek úgy gondolják, hogy a kábítószer-függőség közegészségügyi, nem pedig bűnügyi probléma. Az egészségügy kezelését már átruházták a skót parlamentre, és a kábítószer-törvényekre vonatkozó hatásköröket is egyértelműen át kell ruházni, hogy felhagyhassunk a kábítószerek elleni sikertelen háborúval, és az ártalom csökkentésére összpontosíthassunk.”

„Az olyan országokban, mint Portugália, láthattuk, hogy a személyes birtoklás dekriminalizálása és a drogpolitika egészségközpontú megközelítésére való átállás csökkentheti a függőséghez kapcsolódó megbélyegzést.” Nos ki mit gondol az ötletről?     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után