Csákánnyal próbálta meg megölni saját kollégáit egy kórházi alkalmazott Angliában 1

30 év börtönt kapott egy kórházi karbantartó, aki megkísérelte meggyilkolni két kollégáját, méghozzá egy csákánnyal. A 44 éves Matteo Bottarelli azt mondta a Central Middlesex Kórház egyik dolgozójának, hogy „nagy nap ez a mai számodra”, majd egy csákánnyal nyakon szúrta.

Csákánnyal próbálta meg megölni saját kollégáit egy kórházi alkalmazott Angliában 3

A második áldozat több fejsérülést szenvedett ugyanazon támadás során, amelynek következtében az északnyugat-londoni kórházat 13 óra 20 perc körül evakuálni kellett. Gideon Tesfayt egy szikével szúrták meg, míg Trevor McGuire-t egy csákánnyal többször is fejbe verték. A két 40 éves férfi súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Bottarelli az északnyugat-londoni Central Way-ből megpróbálta megsebesíteni közvetlen menedzserét, Mark Quigley-t is, aki óriási szerencséjére sértetlenül megúszta.

A férfit végül a fegyveres rendőrök fogták el és tartóztatták le. Őt is kórházba kellett azonban szállítani, miután saját magát is megsebesítette. A Wood Green Crown Court úgy értesült, hogy Bottarelli heroint és kokaint is fogyasztott, mielőtt megtámadta a kórházi alkalmazottakat.

Az épület kantinjába Bottarelli már a csákánnyal a kezében lépett be.

„Itt az emberek enni szoktak, minek hozod azt be?” – kérdezte Gideon, mielőtt elment, hogy megmelegítse az ételt a mikrohullámú sütőben. Bottarelli ekkor az ajtó mellé támasztotta a csákányt, és egy szikével elvágta Gideon nyakát.

Csákánnyal próbálta meg megölni saját kollégáit egy kórházi alkalmazott Angliában 4

A CCTV felvételein látszott, ahogy a vádlott ezek után magasan a feje fölé emelve a csákányt, rohant a következő áldozat irányába.

Ezt követően Gideont is megkergette, aki pedig kimenekült a kórház parkolójába, és sikerült elbújnia a járművek közt. A szemtanúk elmondása alapján Bottarelli borzasztó dühös volt és csak úgy folyt róla a víz. Bottarelli elismerte, hogy megsebesítette Gideont és Trevort azzal a szándékkal, hogy súlyos sérüléseket okozzon, de az esküdtszék mindkét esetben bűnösnek találta gyilkossági kísérlet vádjában.

Azt is elismerte, hogy egy harmadik személynek is megpróbált súlyos sérüléseket okozni, és hogy emberi élet kioltására alkalmas támadó fegyver volt a birtokában.

Az ítélet kihirdetésekor Joanna Greenberg bíró a következőket mondta: „Valószínűleg Ön több éven át valamilyen pszichotikus betegségben szenvedett. Nincs kétségem afelől, hogy tavaly június 21-én nagy mennyiségű heroint és kokaint fogyasztott, nagyobb mennyiséget, mint amit előtte általában.”

„Nem tudja megmagyarázni, miért támadta meg azokat a munkatársait, akikkel még csak haragban sem voltak. Maguire úr maradandó, egész életen át tartó, visszafordíthatatlan sérüléseket szenvedett, amelyeknek jelentős és hosszú távú hatásai voltak és lesznek is a szokásos napi tevékenységek végzésének képességére és munkaképességére. Tesfay úr súlyos lelki és fizikai sérüléseket szenvedett. Amit tettél, az nem csak minden áldozatodra volt hatással, hanem rád is.  Tönkretetted a saját életedet.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után