Marijuana .. Cannabis 30 Dec 2012, Seattle, Washington State, USA — A marijuana starter plant is for sale at Canna Pi medical marijuana dispensary in Seattle, Washington in this November 20, 2012 file photograph. The passage of the ballot measures in Colorado and Washington state in November 2012 allowed personal possession of the drug for people 21 and older. That same age group will be allowed to buy the drug at special marijuana stores under rules set to be finalized next year in 2013. REUTERS/Anthony Bolante/Files (UNITED STATES – Tags: POLITICS DRUGS SOCIETY HEALTH) — Image by ANTHONY BOLANTE/Reuters/Corbis

A kannabisz mellett kampányoló Colin Davies egy orvosi marihuánát áruló kávézót szeretne nyitni Angliában.

Marijuana   ..  Cannabis  30 Dec 2012, Seattle, Washington State, USA --- A marijuana starter plant is for sale at Canna Pi medical marijuana dispensary in Seattle, Washington in this November 20, 2012 file photograph. The passage of the ballot measures in Colorado and Washington state in November 2012 allowed personal possession of the drug for people 21 and older. That same age group will be allowed to buy the drug at special marijuana stores under rules set to be finalized next year in 2013. REUTERS/Anthony Bolante/Files (UNITED STATES - Tags: POLITICS DRUGS SOCIETY HEALTH) --- Image by   ANTHONY BOLANTE/Reuters/Corbis

Davies a holland származású Nol van Schaik nevű ismert üzletemberrel állt össze, hogy egy többek közt orvosi marihuánát tartalmazó olajakat is áruló kávézót nyisson meg. Ez egyfajta első lépés lehetne a Hollandiában már jól ismert „kávézók” elfogadtatásának irányába Nagy-Britanniában.

A CBD (cannabidol) nem olyan régóta legális a királyság területén, és azt kell róla tudni, hogy nem tartalmazza a THC-t, amitől módosult tudatállapotba kerülünk, így nem minősül kábítószernek. Cserébe rendkívül egészséges és számos betegség gyógyításában óriási szerepe van.

Colin Davies opening a cannabis cafe on Tariff St in Manchester.
Colin Davies opening a cannabis cafe on Tariff St in Manchester.

„Legális, hasznos, egészséges és működik. Ezt az olajat iparilag állítják elő egy németországi gyárban, ellenőrzött körülmények közt. Vannak embereink, akik palackozzák, felcímkézik és áthozzák Angliába. Már most is igen magas rá az érdeklődés.” – mesélte az 57 éves aktivista.

A klub, ami tulajdonképpen egy pub, Manchester városában lesz megtalálható a Tariff Street-en. A tulajdonos azonban mindenkit figyelmeztet a félreértések elkerülése végett, hogy ebben a kannabiszt áruló „közösségi klubban” nem olyan termékek lesznek kaphatók, amiktől be lehet állni. Ugyanakkor hasznos lesz abból a szempontból, hogy felhívja a figyelmet a köztudatban kábítószernek beskatulyázott növény alternatív, gyógyító felhasználási módjára.

„Ettől senki nem fog betépni, mert ez orvosi marihuána. Olyan komoly betegségeken segít, mint az epilepszia, a rák vagy a Crohn betegségek.” – tette hozzá Davies.

A szóban forgó úriember 2001-ben már nyitott egy kávézót a holland „coffeeshop”-ok mintájára Dutch Experience néven, ami nem kis utalás, hogy mit lehet ott csinálni… Az üzletet a helyi rendőrség 10 perccel a megnyitás után lerohanta. Mr. Davies 2002-ben 3 év börtönbüntetést is kapott, miután bűnösnek találták drogok importálásában és terjesztésében. Ő azonban nem olyan ember, aki könnyen feladja a terveit, így ismét összeállt az őt akkor is támogató holland vállalkozóval, és most egy legálisabb formáját akarják megvalósítani, a 2001-es halva született ötletüknek.

Annak ellenére, hogy nagy erőkkel folyik a kampányolás a marihuána összes formájának legalizálása mellett, a birtoklása és a terjesztése jelenleg is törvénybe ütköző dolog Nagy-Britanniában. Mindenesetre a kávézó ötlete egyedi, és habár a vélemények megoszlanak, igen sokan támogatják az elképzelést az egész országban.    Forrás: http://metro.co.uk/

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” colorscheme=”light” hide_cover=”1″ show_faces=”0″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”0″ small_header=”1″ hide_cta=”1″ ]   – Itt Like-old oldalunkat