A Ryanair légitársaság közzétette a törölt járatok teljes listáját, így mindenki megnézheti, hogy az ő járata el fog-e indulni vagy sem. Ez a dolog október végéig napi kb. 50 járatot érint, így érdemes mindenkinek tájékozódni.

ryanair

A legfrissebb hírek szerint, a törölt járatok utasainak alternatív megoldásként fel fognak kínálni több lehetőséget is. Lehet majd kérni a jegy árának visszafizetését, illetve a cég fel fog kínálni más járatokat a törölt helyett.

A cég ezzel a húzásával napi szinten több, mint 10 ezer utassal tolt ki. A társaság vezérigazgatója, Michael O’Leary elnézést kért mindenkitől, akinek ez kellemetlenséget okoz. A törölt járatok miatt a kompenzációs díjak összege a Ryanair-nek közel 20 millió fontjába kerül. A fapados légitársaság napi szinten 50 járatot törölt, egészen október végéig. Ennek oka, mint kiderült, a járatokon dolgozó pilóták és más alkalmazottak szabadságainak helytelen elosztása, ugyanis túl sokan vették ki a szabijukat erre az intervallumra, ami az évnek egy igen forgalmas időszaka utazgatás szempontjából.

Honnan tudom, hogy a járatomat törölték-e?

A törölt járatok utasait emailben értesítik. Az emailben egyúttal az is benne van, hogy melyik járattal mehetnek még aznap vagy másnap a törölt helyett.

Hol találom a törölt járatok listáját?

A teljes listát, ami október 28-ig bezárólag minden törölt járatot tartalmaz, itt lehet megtalálni. A legtöbb érintett járat a légitársaság legforgalmasabb repülőtereiről induló Ryanair gépeket érinti, mint pl: London Stansted, Dublin, Barcelona, Madrid, Porto vagy Rome Fiumicino.

Ki számíthat kártérítésre az eset miatt?

EU-s jogszabályok védik az utasokat, akiknek a járatai késnek, vagy törlésre kerültek. Minden olyan járat utasai jogosultak kártérítésre, amelyik EU-s reptérről indul, vagy oda érkezik. Amennyiben 14 napnál kevesebb idővel a járat indulása előtt szól a társaság, akár 221 font kompenzációra is számíthatunk.

Ha az utas még mindig szeretne utazni, a légitársaság köteles alternatív járatra helyet biztosítani, amilyen hamar csak lehet. Mr. O’Leary azt nyilatkozta, hogy az utasok, ha nem tetszik nekik a kínált alternatív járat, bátran kérhetik a jegy árának visszafizetését, vagy választhatják a kompenzáció lehetőségét.

A kártérítés automatikus?

NEM, panaszlevelet kell írni a cégnek. Érdemes minél több bizonyítékot megtartani, ami bizonyítja, hogy mikor, melyik géppel mentünk volna, és milyen kiadásaink voltak az utazás kapcsán.

Már csak az az egy kérdés maradt, hogy vajon egy ilyen eset után ki az aki továbbra is szívesen utazik a Ryanair gépeivel, és vajon ez az egész hercehurca mekkora lyukat üt a sokak által használt fapados légitársaság eddig sem makulátlan hírnevén.         Forrás   Hirdetőknek: [email protected]