Letartóztatták a feltételezett gyilkosát annak a fiatal lánynak, akinek a holttestére egy hűtőben találtak rá.

A férfit Doverben kapták el, éppen megpróbált elmenekülni az országból. A rendőrség két embert hallgat ki a gyilkosság, és egy gyilkossági kísérlet ügyében – ugyanis az áldozat unokatestvérét is megpróbálta az elkövető megölni.

A halálra rémült 21 éves lány a szomszédok ajtaján kopogtatott hisztérikus állapotban segítségért könyörögve, mielőtt sikerült eljutnia a kórházba, ahol a nyakán ejtett, és több szúrt sebbel kellett kezelni. Az orvosoknak azt mondta, hogy a 19 éves unokatestvérével együtt elrabolták őket, és egy elhagyott, felújítás alatt álló házba vitték őket dél-London külvárosába.

A nyomozás még múlt szerdán indult, amikor bejelentették a két lány eltűnését. A megadott címen nem találták őket, viszont 2 óra múlva a kórház jelezte nekik, hogy egy több szúrt és vágott sebből vérző nő menekült be hozzájuk. Az ő beszámolója alapján jutottak el az 1,2 millió fontot érő házba, ahol aztán a fagyasztóban megtalálták a fiatalabb lány holttestét. A rendőrség arról nem volt hajlandó nyilatkozni, hogy találtak-e rajta szexuális bántalmazásra utaló nyomokat.

A két gyanúsított egy 33 éves férfi, aki ismerte az áldozatokat, őt hallgatják ki gyilkosság elkövetésének gyanújával, és egy 28 éves nő, akit bűnrészesség vádjával vittek be. Eközben a hatszobás ingatlanban nagy erőkkel nyomoz a rendőrség, további bizonyítékok után kutatva. Az udvaron találtak már egy betört szélvédőjű Renault Cliot.

A környéken, Coombe Lane West területén élő szomszédok meséltek róla, hogy ők mit hallottak aznap, amikor a fiatal lány délután 5-kor kétségbeesetten dörömbölt az ajtajukon.

„Hallottam, ahogyan valaki kint rohan az utcán, aztán kopogtattak az ajtón, nagyon hangos volt és hirtelen. Sokáig tartott odaérnem az ajtóhoz, addigra leszaladt, bárki is volt az. Furcsának találtam, de csak akkor döbbentem rá, mennyire súlyos is az ügy, mikor később megjött a rendőrség. Sose tudnád elképzelni, hogy ilyesmi történik ezen a környéken” – mesélte az egyikük.

„Éppen a lányomért mentem az iskolába, amikor láttam hogy abból a nagy házból éppen kiviszik a rendőrök az egyik hűtőt, vizsgálgatják, és fényképeket készítenek róla. Azt mondták, becsületbeli gyilkosság lehetett.” A család, aki ott élt – egy 50 éves férfi, egy huszonéves nő, és két gyerek – körülbelül másfél éve költözött ki, elvileg a környélen laknak, amíg a felújítások befejeződnek. „Nagyon csendesek voltak mindig is, alig láttuk őket. Bármilyen rendezvény volt, ők sosem bukkantak fel, viszont nagyon szépen feldíszítették mindig a házat Halloweenre és Húsvétra, csontvázakkal, fényekkel meg mindennel.”

A nyomozó azt mondta, mindent megtesznek azért, hogy a lehető legtöbb részletet megtudjanak az esetről. „A lány halálát gyilkosságként, az unokatestvére megtámadását gyilkossági kísérletként kezeljük. Egyelőre annyit tudunk, hogy a két lányt a helyszínre vitték, mielőtt megtámadták őket, és hogy az áldozatok ismerték a támadójukat.”    Forrás Hirdetőknek: [email protected]