Bővít a wizzair Angliában és Budapesten és ma a repjegyek is akciósak 1

A WizzAir fapados légitársaság gőzerővel növekszik, a legújabb terjeszkedései pedig mind Londont, mind Budapestet érintik.

Bővít a wizzair Angliában és Budapesten és ma a repjegyek is akciósak 3

Először is bejelentették, hogy megnyitják első angliai bázisukat a londoni Luton reptéren, ami az Egyesült Királyság ötödik legforgalmasabb reptere. Ezzel részben megcáfolták azokat az aggodalmakat, miszerint a Brexit nagy veszélyt jelentene a légiközlekedésre. A Londonban bejegyzett cég azt mondta, ez egy óriási befektetés a brit területen.

Az egyik Airbus A232 gépüknek lesz Luton a bázisa, és 3 új úti cél is elérhető lesz ezáltal – Tel Aviv, Pristina (Koszovó) és Kutaisi (Grúzia). Ezekkel együtt a légitársasággal már 42 helyre lehet majd eljutni a reptérről. „A stratégiánkat tekintve sajnos elég unalmas cég vagyunk” – mondta Owain Jones igazgató. „Megtaláltuk a módszert, ami működik, és forgalmat generál Közép, -és Kelet-Európában. Ahol nő a GDP, ott nagyobb az igény a légi közlekedésre. Olyan területekre is belépünk most, ahol eddig nem volt nagy a kínálat repülés terén, vagy nagyon drága volt.”

Azt is hozzátették, hogy az igaz, hogy a brit döntés a kilépésről jelentős bizonytalanságot jelent a légitársaság számára is. Bár a repülés iránti igény nem csökkent a népszavazás óta, a font árfolyam-ingadozása hatással volt az euróra is, ezzel 17 millió eurós kiesést okozva a budapesti bázisú cégnek.

Emellett a magyar WizzAir bejelentette, hogy két új járattal, két új úti céllal, és 13 vonalon sűrűbb menetrenddel bővítik a budapesti kapacitásukat. 2018 nyaráig összesen heti 32 úttal bővül majd a budapesti menetrend, ezzel 5,3 millió főre növelve a forgalmat – ez évi 20%-os növekedést jelent majd. Az első új Airbus A321 márciusában csatlakozik a pesti flottához, a második pedig májusban – ezzel a magyar WizzAir flotta már 14 repülőből fog állni, ebből 13 Pesten, 1 pedig Debrecenben állomásozik majd.

Az új gépek beszerzése több, mint 232 millió dolláros befektetés a WizzAir részéről, és 84 új munkahelyet teremt majd a magyar reptéren. Ennek köszönhetően indul el a második norvégiai járat márciusban, Bergen után mostmár Stavangerbe is el lehet majd jutni a magyar fővárosból. Májustól pedig a Basel-Mulhouse-Freiburg (EuroAirport) reptérre indul járat, ami Nyugat-Európa szívében, a francia-német-svájci határon található.

Emellett pedig a 13 úti célra sűrűbben indul majd gép, az egyre növekvő igényeknek köszönhetően – Róma Fiumicino, Milan Malpensa, Moszkva, Barcelona, Madrid, Bukarest, Szentpétervár, Keflavík (Izland), Kutaisi (Grúzia) és Porto tartozik ezek közé az úti célok közé, valamint három balkáni célpont, Tirana, Podgorica és Skopje. Ezekre a helyekre hetente néggyel több járat várható majd.

A wizzair honlapján a mai napon vásárolt jegyekre (júli 5) egyébként minden járatra 20% kedvezmény jár, ami az Egyesült Királyságba vagy ból fog menni.

A WizzAir 12 gépének van jelenleg a bázisa Budapesten vagy Debrecenben, és 71 úti célra lehet eljutni velük, összesen 30 országban. Ezeken a járatokon 2016-ban összesen 3,7 millió ember utazott, ezzel ez volt az eddigi legtöbb utas, aki velük repült, a WizzAir szerint ez 23%-os növekedést jelentett.   Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után