London polgármestere, Boris Johnson ámult és bámult, mikor meglátta a jelentéseket, melyek szerint az NHS-nél dolgozók jelentős része alig vagy nem beszél angolul. A polgármester az egész ország multikulturálissá válását és „elbalkanizálódását” okolja a helyzetért.

Conservative Party Conference 2013

Boris Johnson szerint alapvető elvárás lenne, hogy mindenki, aki Nagy-Britanniában él, beszélje a nyelvet. A polgármester szerint a probléma egyik fő oka a „multikulti” társadalom, ahol rengeteg iskolában a gyerekeket szülőhazájuk anyanyelvén tanítják, így felnővén sem beszélik az ország anyanyelvét. Elmondta továbbá, hogy egyetért Nigel Farage azon állításával, miszerint a közalkalmazottaknál alapvető kritérium kéne, hogy legyen a folyékony angol nyelvtudás.

„Mindenki, aki Londonba jön, mindenki, aki a brit gazdaság malmát hajtja, kellene, hogy beszéljen angolul. Ha elmész Tower Hamlets-be, találni fogsz egy csomó olyan embert, aki generációk óta él ott, és még mindig nem beszéli a nyelvet.” – mondta Boris Johnson, polgármester.

A média olyan masszív, és akkorára nőtt, hogy az emberek gond nélkül megtalálják az országon belül a saját nemzetiségük tagjait, és így nem szorulnak rá, hogy megtanulják a nyelvet. Ez hatalmas szégyen, és egy kihasználatlanul hagyott lehetőség. Ha Rómában jársz, tégy úgy mint a rómaiak, és tanulj meg rendesen angolul!” – tette hozzá végezetül.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”180″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.theguardian.com/uk-news/2015/jan/06/boris-johnson-multi-culty-balkanisation-uk-english-speaking-nhs