Boris Johnson felkérte a pártját, segítsék újra hatalomra, mert csak ő mentheti meg a kormányt a csúfos bukástól 1

Boris Johnson állítólag privátban már arra sürgeti a tory képviselőtársakat, hogy támogassák őt a miniszterelnöki szék megszerzésében vagyis az ő esetében a visszaszerzésében, mondván, hogy csak ő képes megmenteni a pártot a munkáspárttal szembeni szégyenteljes bukástól.

Boris Johnson felkérte a pártját, segítsék újra hatalomra, mert csak ő mentheti meg a kormányt a csúfos bukástól 3

A volt miniszterelnök már ma hazarepül a karibi nyaralásáról, és állítólag elkezdte felkeresni a párttagokat, köztük Rishi Sunakot is, aki a hírek szerint jó maga is „biztosan” újra indul a miniszterelnöki posztért – írja a The Telegraph. Johnson és Sunak vezetik a lehetséges utódok listáját, akik Liz Truss helyére kerülhetnek, aki tegnap drámai módon lemondott a miniszterelnökségről mindössze 44 nap után, elfogadva a kollégák támogatásának csaknem teljes összeomlását, és ezzel a brit történelem legrövidebb ideig regnáló miniszterelnöke lett.

Johnson a hírek szerint megkereste Sunakot, hogy „újra fogjanak össze”, mivel az ex-vezér úgy gondolja, hogy ő az a jelölt, akinek a legnagyobb esélye van egy újabb választás megnyerésére a konzervatív párt számára – írja az újság.

A legfrissebb értesülések szerint legfeljebb három jelölt indulhat majd a vezető választáson, miután a pártelnökök úgy döntöttek, hogy a jelölteknek legalább 100 kolléga támogatására lesz szükségük a szavazáson való részvételhez. A képviselők szavaznak majd az utolsó két jelölt személyéről, végül pedig a tory párt tagjai hozzák meg a végső döntést az új pártvezér és ezzel a miniszterelnök személyét illetően – mondta az 1922-es bizottság elnöke.

Johnson egyik szövetségese ezt mondta a Telegraphnak: „Ha a toryk komolyan gondolják, hogy a következő választásokon győzni akarnak, és el akarnak kerülni egy előrehozott választást, vissza kell térniük ahhoz a személyhez, aki tapasztalt kampányoló és 2019-ben fényes győzelmet aratott.”

Konzervatív képviselők közül többen azonban arra figyelmeztettek, hogy a párt széteshet, ha Boris Johnson visszatér a vezető pozícióba, amikor Truss október 28-án – jövő pénteken – átadja helyét utódjának.

A versenyben várhatóan részt vesz a parlament alsóházának vezetője, Penny Mordaunt és Suella Braverman volt belügyminiszter is, de ugy hírlik Kemi Badenoch kereskedelmi miniszter és Grant Shapps belügyminiszter is indulni fognak. Jeremy Hunt pénzügyminiszter, James Cleverly külügyminiszter és Ben Wallace védelmi miniszter jelezték, hogy nem fognak indulni a miniszterelnöki posztért.

A volt miniszterelnök – akit még mindig vizsgálnak, hogy hazudott-e a parlamentnek a Partygate-botrány kapcsán – be akarja fejezni amit elkezdett – mondta az egyik kulcsfontosságú szövetségese. Nos, a kérdés már csak az, hogy mennyien fogják támogatni ezen tervének megvalósításában, és hogy mit szól ehhez Nagy-Britannia…       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után