Bombát találtak London 2 ismert repülőterén és a Waterloo vasútállomáson is 1

Egymás után 3 különböző nagyon forgalmas helyen találtak bombát a brit fővárosban a keddi nap folyamán. Az először csak „gyanús csomagoknak” nevezett dolgok, mint a rendőrség nyilatkozatából kiderült, levélbombák voltak. Egyet találtak London legnagyobb repterén, a Heathrow repülőtéren, egy másikat a London City Airport területén, a harmadikat pedig Waterloo Station-nél.

A terrorelhárítás szakemberei jelenleg is vizsgálják a három csomagot, illetve a bennük levő szerkezeteket. A bombák miatt rengeteg embert kellett hirtelen evakuálnia a hatóságoknak a három különböző helyről a mai nap folyamán. Az egyik csomagot a hírek szerint véletlenül ki is nyitotta az egyik Heathrow reptéri alkalmazott. A csomag, illetve ami benne volt szerkezet ekkor lángra lobbant, azonban a rendőrségi jelentés szerint személyi sérülés nem történt.

Bombát találtak London 2 ismert repülőterén és a Waterloo vasútállomáson is 3

A Scotland Yard egyik szóvivője azt nyilatkozta, hogy nem kizárt, hogy vannak még bombák elrejtve máshol is a város területén, és hogy sajnos ezt az opciót egyelőre nem lehet kizárni. A rendőrség nyíltan figyelmeztetett mindenkit, egész London területén és azt kérik, hogy amennyiben bármilyen forgalmas helyen magára hagyott táskát, csomagot vagy borítékot találunk, azt azonnal jelentsük a hatóságoknak.

Bombát találtak London 2 ismert repülőterén és a Waterloo vasútállomáson is 4

A hivatalos jelentésekből az is kiderült, hogy az eddig megtalált 3 szerkezet A/4-es méretű postán is megvásárolható papírdobozokban volt. A szakértők, akik vizsgálják a robbanószerkezeteket, azt nyilatkozták, hogy házi készítésű, rögtönzött bombákról van szó.

A rendőrség eddig még csak annyit közölt hivatalosan, hogy ők is csak annyit tudnak egyelőre, hogy a szerkezetek direkt úgy vannak kitalálva, hogy amikor a csomagot valaki kinyitja, akkor hirtelen gyulladjanak be. Azt, hogy ki illetve miért helyezte el ezeket az eszközöket a város három igen forgalmas helyén, egyelőre nem lehet tudni, azonban feltételezhetően összefüggés van a 3 helyen talált három szerkezet közt. A csomagokról készített képeken az is látszik, hogy egyformák, és kézzel lettek címezve, ugyanolyan színű tollal és ugyanazokat a bélyegeket rakták mindre.

Bombát találtak London 2 ismert repülőterén és a Waterloo vasútállomáson is 5

A legelső hívás a Heathrow reptérről érkezett be a rendőrséghez egy gyanús csomagot illetően, nagyjából délelőtt 10 óra magasságában. A csomagot a repülőtér egyik irodaépületénél találták, a The Compass Centre-nél. Itt történt, hogy az egyik reptéri alkalmazott kinyitotta azt, és ekkor lobbant lángra, de szerencsére senki sem sérült meg. A kiérkező rendőrök az épületet kiürítették elővigyázatossági okokból, majd a csomagot megvizsgálták, és a benne levő szerkezetet hatástalanították. Amíg az átvizsgálás folyik, az épületet zárva tartják. A reptérre érkező és induló járatokat az incidens szerencsére nem érintette.

A második szerkezetet 11:40-kor jelentették, méghozzá a Waterloo állomás területén, annak is a vasútállomás részén. A második csomag már nem került tévedésből kinyitásra, csak biztonságba helyezték. Szerencsére itt sem történt semmiféle személyi sérülés.

Bombát találtak London 2 ismert repülőterén és a Waterloo vasútállomáson is 6

A harmadik csomagot pedig fél órával ezután találták meg 12:10-kor a London City Airport területén Kelet-Londonban. Itt az épületet szintén evakuálták biztonsági okokból, majd a szakértők a csomagot biztonságba helyezték. Az épületet azóta újra megnyitották. Egy ideig a DLR nem állt meg a reptér megállójában biztonsági okok miatt, de azóta már újra minden a szokásos menetrend szerint halad.

„Mindent megteszünk annak érdekében, hogy támogassuk a rendőrség embereinek a munkáját a nyomozás során, és hogy biztosítsuk az embereink biztonságát miközben a csomagok és levelek kihordását végzik a hétköznapjaik során.”- nyilatkozta a Royal Mail egyik szóvivője.

A tavalyi év során Amerikában Texas államban volt számos levélbombás incidens, amiben összesen két ember halt meg, öten pedig megsérültek. Ezeknek a támadásoknak az USA-ban úgy lett vége, hogy a bombákat gyártó támadó végül magát is felrobbantotta. Egyelőre a mai eseményekről több részlet még nem ismert. További részletek hamarosan…      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után