Legalább két ember meghalt, és több, mint 10 másik megsérült, amikor bomba robbant egy ukrán felvonuláson a tüntetők között.

B-dOBucIIAA_FYi

Kharkiv városában történt a robbantás, melynek során két ember életét vesztette, akik közül az egyik egy rendőrtiszt volt.

600x450

A felvonulás az ukrán felkelés egyéves évfordulójának alkalmából történt, ami a volt oroszbarát miniszterelnök, Viktor Yanukovych bukásához vezetett. Egy amatőr videofelvételen látható, ahogy a város egyik főbb utcáján több száz ember vonul. Majd hallható a robbanás, és utána látható a fejvesztve menekülő tömeg.

640x480

Ezt követően látszik egy ember, aki a földön fekszik, és nagy fájdalmai vannak, egy másik pedig élettelenül hever.

A robbanás londoni idő szerint 11:20-kor következett be. Ismeretlen forrásból származó információk szerint a bombát egy autóból dobták a tömegbe.

https://www.youtube.com/watch?v=4ipmJyy4NiA

A teljes videó itt tekinthető meg.

A hivatalos jelentések szerint a rendőrség négy gyanúsítottat vett őrizetbe a merényletet követően.

_81165068_ukrainekharkiv0215

Kharkiv városa egyébként az ország keleti részén található, de a felkelők és az ukrán hadsereg közt zajló harcok által érintett háborús övezeten kívül esik.

A harcoló felek egy nemrégiben köttetett megállapodás értelmében kivonják a nehéz fegyverzetüket a harci zónából. Az ukrán hadsereg vasárnap, míg a felkelők kedden kezdik meg ezen lépések végrehajtását.

Az egyesség egy másik kulcspontja, hogy az ukrán kormány és a felkelők szabadon engedik a hadifoglyokat, ami szombaton összesen 191 fogoly kicserélésével le is zajlott.

A helyzet távolról sem ideális, de az egyesség és a harcok intenzitásának csökkenése feltétlenül bizakodásra ad okot.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://m.bbc.co.uk/news/world-europe-31575384