Egy Londonból Stockholmba tartó utasszállító gépnek kényszerleszállást kellett végrehajtania a mai napon (pénteken) a délelőtti órákban, miután valaki riasztotta a légi irányítást, hogy bombát helyeztek el a gépen.

plane2

A Scandinavian Airlines légitársaság SK1530-as számú járatán összesen 72 fő utazott. A járat Heathrow repteréről indult, azonban Stockholm helyett Gothenburg-ban kellett landolnia, miután ismeretlen forrás azt állította, hogy a repülőn bomba van. A helyszínre a bombaszakértőket is kihívták és a gépet teljesen át kellett kutatni.

A rendőrség jelentése szerint a fenyegető hívást a légi irányítás kapta, már az után hogy a gép a levegőben volt.

CZUM2rKWkAA69-2

„A repülő nagyon gyorsan ereszkedett és a kifutó végén egyből megállt.” – írta közösségi oldalán az egyik utas.

„Szóóóval valakik robbantással fenyegetőztek. Mindannyian egyben vagyunk és biztonságosan elhagytuk a repülőt. A pilóta és a légi utaskísérők nagy tapsot érdemelnek, amiért profin, hidegvérrel oldották meg a dolgot.” – mesélte egy másik utas.

A repülőgép a Landvetter Airport nevű reptéren landolt, helyi idő szerint délelőtt 10-kor, szerencsére problémamentesen, és mindenki jól van. Az ügyet már vizsgálják, az utasok pedig egy helyettesítő járattal mehetnek tovább.     Forrás: http://www.standard.co.uk/

Kövess bennünket, ha tetszett (ha pipát látsz már követsz):