„Boldogan” elszállítom innen az illegális bevándorlólat – a Ryanair vezére merész és megosztó kijelentést tett 1

A Ryanair vezére egy nyilatkozata során kijelentette, hogy Rishi Sunak kitoloncolási tervei értelmében ő „boldogan” szállítja el az országból Ruandába az összes illegális bevándorlót és menekültet.

„Boldogan” elszállítom innen az illegális bevándorlólat – a Ryanair vezére merész és megosztó kijelentést tett 3

Michael O’Leary elmondta, hogy az Egyesült Királyság kormánya nem kereste meg fapados légitársaságát, hogy felkérje őket a Ruandába menő járatok üzemeltetésére, amelyek célja, hogy ezreket deportáljanak az afrikai országba. O’Leary azt mondta, hogy nem lenne rest segíteni a miniszterelnöknek a sokat bírált politikájának megvalósításában, amely kapcsán az ENSZ a hét elején figyelmeztetett, hogy megszegi a menekültügyi egyezményt.

„Ha a téli menetrendünk futna épp, és lennének tartalék repülőgépeink, és ha a kormány további járatokat keresne a tervei megvalósítására, vagy bármilyen más célra járatokat keresne, akkor boldogan vállalnánk a feladatot” – mondta O’Leary a Bloombergnek adott interjújában.

Sunak úr megesküdött, hogy a járatok el fognak indulni, annak ellenére, hogy az Egyesült Nemzetek Szervezete és más szervezetek is felszólították, hogy gondolja újra, amit tervez. A kormány már felkészült egy sor bírósági eljárásra, amit megindíthatnak ellenük a politikával kapcsolatban.

A miniszterek ragaszkodnak ahhoz, hogy már lefoglaltak repülőket és repülőteret is a program beindításához, de egyikről sem árulnak el további részleteket, attól tartva, hogy a tüntetők megint valamiféle akcióba kezdenek, hogy megpróbálják meghiúsítani a terveket.

Sunak úr „havi több Ruandába menő járatot” ígért, de a miniszterek elismerik, hogy a Kigaliba küldött emberek száma eleinte csekély lesz, várhatóan charter járatokat fognak használni. A miniszterelnököt bírálat érte, amiért erővel keresztülpréselte azt a törvényjavaslatot, amely Ruandát biztonságos országgá nyilvánítja, annak ellenére, hogy a Legfelsőbb Bíróság tavaly év végén úgy határozott, hogy nem biztonságos hely a menekültek számára.

Meglehetősen nagy nyomás nehezedik a miniszterelnökre, hogy újragondolja a tervezetet, miután öt ember, köztük egy fiatal lány is, néhány órával azután halt meg a csatornán való átkelés közben, hogy a törvényjavaslatot végre sikerült elfogadtatni a parlamenttel.

Az ENSZ egyike volt azoknak a szervezeteknek, akik arra sürgették az Egyesült Királyság kormányát, hogy gondolja át újra, hogy a tervet egyfajta elrettentésre szolgáló eszközként használja, hogy megakadályozzák a kétségbeesett menekülteket és illegális bevándorlókat, hogy kishajókon próbáljanak meg az Egyesült Királyságba átjutni.

Alig órákkal a tragédia után kedd reggel az észak-franciaországi partok közelében már újabb menedékkérőket láttak kis csónakokon a vízen, amint megpróbálták elérni a brit partokat.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után