Bevezetik a kötelező sorkatonai szolgálatot Nagy-Britanniában, ha a konzervatívok nyerik a választást 1

A konzervatívok ismét bevezetnék a tizenkét hónapos kötelező sorkatonai szolgálatot, ha megnyernék a néhány hét múlva esedékes általános választásokat.

Bevezetik a kötelező sorkatonai szolgálatot Nagy-Britanniában, ha a konzervatívok nyerik a választást 3

A tizennyolc évesek 30 000 teljes munkaidős katonai kihelyezett állás valamelyikére pályázhatnának, vagy havonta egy hétvégén önkénteskednének különböző feladatokat ellátva. Rishi Sunak miniszterelnök kijelentette, hogy úgy véli, hogy a kötelező nemzeti / sorkatonai szolgálat visszaállítása az Egyesült Királyságban elősegítené “nemzeti szellem” erősítését.

A Munkáspárt „kétségbeesettnek” és „finanszírozatlannak” minősítette a terveket, amelyek várhatóan körülbelül 2,5 milliárd fontba fognak kerülni. A konzervatívok azt szeretnék, hogy a fiatalok 2025 szeptemberétől vegyenek részt a program tesztelésében, amelynek részleteit a Royal Commission dolgozza ki.

A fiataloknak a fegyveres erőknél való elhelyezése lehetővé tenné számukra, hogy megismerkedjenek a kiberbiztonsági rendszerekkel, a logisztikával, a beszerzéssel vagy részt vegyenek különböző egyéb műveletekben. A nem katonai szervezetnél való önkénteskedés 25 napig tartana olyan szervezeteknél, mint a tűzoltóság, a rendőrség vagy az NHS.

Bevezetik a kötelező sorkatonai szolgálatot Nagy-Britanniában, ha a konzervatívok nyerik a választást 4

Mr. Sunak azt mondta: „Ez egy nagyszerű ország, de a fiatalok újabb nemzedékei nem tudták megszerezni az ilyesfajta tapasztalatokat, és mindeközben pedig olyan erők munkálkodnak a háttérben, amelyek megpróbálják megosztani társadalmunkat ebben az egyre bizonytalanabb világban. Új sorkatonai szolgálati modellt fogok bevezetni, hogy fejlesszem a céltudatosságot a fiatal generáció körében, és megújuljon az országunk iránti büszkeség érzése.”

A miniszterelnök hozzátette, ez a lépés segít a fiataloknak “valódi ismeretek és új dolgok elsajátításában, valamint közösségünk és országunk fejlődéséhez való hozzájárulásban”.

A konzervatívok szerint a lépés segítene abban, hogy a nem foglalkoztatott, oktatásban vagy képzésben nem részesülő, illetve a bűnözés kockázatának kitett fiatalok letérjenek arról az útról, ami a munkanélküliséghez és bűnözéshez vezet. Azt még nem tudták pontosan megmondani, milyen szankciókkal sújtanák azokat, akik megpróbálnák ezt kikerülni.

Ehelyett azzal érveltek, hogy a nemzeti szolgálat “értékes munkatapasztalatot” biztosítana, és “felkelthetné az érdeklődést egy jövőbeni karrier iránt az egészségügyben, a közszolgálatban, a jótékonysági szervezeteknél vagy a fegyveres erőknél”.

A Munkáspárt azt reagálta a hírre, hogy: „Ez egy újabb kétségbeesett, 2,5 milliárd fontos fedezetlen kötelezettségvállalás attól a tory párttól, amely már így is összeomlasztotta a gazdaságot, és most csak még tovább akarják rontani a helyzetet.”

A nemzeti szolgálatot 1947-ben, a második világháború után vezette be Clement Attlee munkáspárti kormánya. Ez azt jelentette, hogy a 17 és 21 év közötti férfiaknak 18 hónapig kellett a fegyveres erőknél szolgálniuk. A kötelező nemzeti szolgálati rendszer 1960-ban megszűnt.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után