A londoni rendőrség 1000 font jutalmat ajánlott fel annak, aki segít kézre keríteni azt a személyt, aki egy bevásárlókocsit hajított egy menetrend szerint közlekedő londoni járat útjába.

vonat bevasarlokocsi

Valaki ugyanis egy bevásárlókocsit lökött a Kings Crossra érkezező vasútvonalra, ami súlyos balesetet is okozhatott okozhatott volna. Február 10-én csak az arra járó vonat vezetőjének lélekjelenlétén, rutinján, és a szerencsén múlott, hogy nem siklott ki a 160 kilométer/óráról fékezni kényszerülő szerelvény.

Az elkóborolt kocsi okozta baleset miatt le kellett zárni a vonalat, amíg a szakemberek a vonat elromlott fékezőrendszerét javították, csalódott ingázók álldogáltak, többek közt a Welwyn Garden City állomáson is.

A nyomozók szerint a bevásárlókocsit a Digswell Rise gyalogoshídról dobták a sínre délután, röviddel a 17:17-es Cambridge-ből Londonba tartó járat elhaladása előtt.

A nyomozást vezető Alan Bardsley őrmester öncélú vandalizmusnak nevezte az esetet, és meggyőződése, hogy szándékosan dobták a vágányokra a kocsit. A baleset akár 100 ember életét is követelhette volna, ha a vonat kisiklik, ezért a rendőrség nagy erőkkel keresi az elkövetőt.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.standard.co.uk/news/crime/police-offer-1000-reward-in-hunt-for-person-who-threw-shopping-trolley-in-path-of-100mph-train-travelling-to-london-10098724.html