Megszólalt az elmúlt napokban az internet celebjévé vált operatőrnő, akit lefilmeztek, amint menekülteket rugdos és gáncsol ki Röszkénél.

camerawoman

A magyar nemzetiségű László Petra arra hivatkozott, hogy a pánik miatt tette, amit tett. Aki esetleg nem tudná, vagy nem látta volna, Petra kigáncsolt egy gyermekével az ölében menekülő apukát és több másik menekültet is megrúgott. Az interneten mindenféle cikkek és videók terjednek, hogy nem is volt szándékos, nem is úgy volt, nos, itt a videó, mindenki döntse el maga.

„Ahogy a felvételt nézem, olyan mintha nem is magamat látnám. Őszintén megbántam amit tettem, és vállalom a felelősséget a következményekért. Bepánikoltam! Nem vagyok egy szívtelen, gyerekeket rugdosó rasszista operatőr.” – nyilatkozta Petra egy magyar újságnak írt levelében.

https://www.youtube.com/watch?v=0JPs4kyBr7g

Az állásából egyébként azonnal kirúgták cselekedete miatt, az N1-től, ráadásul még büntető eljárás is indulhat ellene az incidens miatt. Voltak, akik 1-7 éves szabadságvesztéssel is dobálóztak, de ennek a létjogosultsága igencsak megkérdőjelezhető, mivel sokkal súlyosabb bűncselekményekért szoktak 7 év börtönt kiszabni valakire.

„Sokkol az, amit tettem, és az is, amiket kapok miatta. Épp filmeztem a kamerával, amikor menekültek százai váratlanul áttörték a rendőri kordont. Az egyik belém rohant és én teljesen bepánikoltam. Nagyon féltem, mivel mindenki egyenesen az én irányomba rohant, és valami elpattant bennem. Mivel a kamera ott volt a kezemben, nem láttam pontosan, hogy ki jön felém. Az egyetlen gondolatom az volt, hogy valaki rám fog támadni, és meg kell védenem magam.

camerawoman1

Anyaként még jobban szégyellem, hogy a sors úgy hozta, hogy pont egy gyerek rohant felém, és én ezt nem vettem észre. Nem egyszerű helyes döntést hozni pillanatok alatt, amikor pánikol az ember.” – mesélte a 40 éves operatőrnő.

„Csak egy egyszerű nő vagyok, most már munkanélküli, és kisgyermekes anya, aki rossz döntést hozott egy pánikhelyzetben.” – tette hozzá Petra, és azt is elmondta, hogy szerinte nem érdemli meg azt a politikai boszorkányüldözést, ami ellene folyik a videó nyilvánosságra hozatala óta.

Itt csatlakozhatsz, Facebook csoportunkhoz, ami már 10,000 fős.

Így tudsz a mobilodon HuNglia ikont elhelyezni, amivel egyből eléred oldalunkat.

Itt tekintheted meg a HuNglia kupon akcióit.

Ha tetszett a cikk, itt Like-old oldalunkat:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.standard.co.uk/news/world/i-panicked-says-camerawoman-filmed-tripping-refugee-after-footage-sparks-outrage-a2945736.html