A brit parlament októberben fog tárgyalni a kannabisz legalizálásáról, miután az erre kiírt petíciót már több, mint 200,000 ember aláírta.

big_thumb_8f236d96324bfd5a7f42941201050055

A petíciót James Richard Owen írta ki, aki azt állítja, hogy a „fű” termesztésének, használatának és értékesítésének legalizálása a becslések szerint 900 millió fontot hozna a brit államnak adók formájában. Ezen kívül nagyjából 10,000 új munkahelyet lehetne vele teremteni, és a rendfenntartásra is 400 millió fonttal kevesebbet kellene költenie Nagy-Britanniának éves szinten.

A petíció szeptember 9-én érte el a 200,000 aláírást, melyet követően a parlament hivatalosan is bejelentette, hogy október 12-én napirendre kerül a téma. A kormány hivatalos reakciója egyébként az volt a petícióra, hogy rengeteg tudományos bizonyíték van arra, hogy a kannabisz egy ártalmas kábítószer, ami káros az egészségre.

pet

A petíció egyébként itt tekinthető meg, sőt mindenki aki Nagy-Britanniában lakik, aláírásával növelheti a szavazatok számát.

„Biztonságosabb az alkoholnál és számos módon hasznosítható. Az emberiség több, mint 4,000 éve használja, és 1925 óta tiltott szer Nagy-Britanniában.” – írja a petíció szövege.

A kannabisz legalizálása egy hosszabb folyamat eredménye lehet csak, így senki ne számítson rá, hogy októbertől gyökeres változások lesznek, azonban ez egy előrelépés az ügy kapcsán. A kormány szerint nincs elég bizonyíték arra, hogy a kannabisz legalizálása nem okozna több kárt, mint hasznot.

Amerikában azonban Colorado és Washington államokban már legális a „fű” és a jelek szerint a legalizáció helyes döntés volt, ugyanis ezekben az államokban az erőszakos bűncselekmények száma lecsökkent, a kábítószer piac mérete csökkent és a kannabiszból származó adóbevételek több, mint kétszer akkorák, mint az előre jelzett adatok voltak. Ami a marihuána fogyasztást illeti Colorado államban a fiatalok körében csökkent, a felnőttek esetében pedig egyáltalán nem változott.

Itt csatlakozhatsz, Facebook csoportunkhoz, ami már 10,000 fős.

Így tudsz a mobilodon HuNglia ikont elhelyezni, amivel egyből eléred oldalunkat.

Itt tekintheted meg a HuNglia kupon akcióit.

Ha tetszett a cikk, itt Like-old oldalunkat:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://metro.co.uk/2015/09/09/parliament-will-debate-legalisation-of-cannabis-on-12-october-5383997/