Bemutatták, hogy fognak kinézni a jövő metrómegállói Londonban 1

A London Underground hivatalosan is bemutatta, hogy mi a konkrét elképzelésük a jövő metróaluljáróival kapcsolatban, Londonban.

entrance_halls_hires

A 224 oldalas dokumentum pontosan leírja, hogy milyen elvárásoknak kell majd az aluljáróknak megfelelnie. Alapvetően kilenc főbb pont van, amit minden állomás dizájnjának követnie kell majd. A cél az lesz, hogy a főbb pontokban hasonlítson a felépítésük és az elrendezésük, de emellett minden megállónak legyenek meg a helyi, a környékre vonatkozó sajátosságai, ami egyedivé varázsolja majd.

tube_station_layout_lores

Az egyik főbb változás a megvilágításban lesz megfigyelhető. A túlzottan kivilágított nagy terek helyett, melegebb fényű, barátságosabb érzést keltő megvilágítás lesz, a fontos elemek, mint például a lépcső, az információs pult, vagy a jegy automata kiemelésével. A belmagasság növekedni fog, hogy a megnövekedett térrel javítsa a közérzetünket. A felhasznált anyagok és színek is változni fognak, hogy barátságosabb benyomást keltsenek bennünk.

walkways_lores

Kevesebb, nagyméretű reklámfelület lesz. Nem lesz minden telerakva hirdetéssel, hogy könnyebben eligazodjunk, vagy legalább megtaláljuk az útba igazító jelzéseket. A belső tér úgy lesz kialakítva, hogy minden könnyen megközelíthető legyen. Emellett az épület, vagy megálló bejárata sokkal figyelemfelkeltőbb lesz. Sok olyan hely van a városban, ahol, ha bizonyos irányból közeledünk egy megállóhoz, csak akkor vesszük észre, amikor már csak 10 méterre vagyunk tőle. Emellett arra is figyelni fognak, hogy a bejáraton annyi napfény jusson be, amennyi csak tud, és mindenhol lesz bérelhető bicikliállomás is a közvetlen közelben.

escalators_lores

Belül a járatokban a padló sötét szürkés árnyalatú lesz, míg a falak valamilyen eltérő színt kapnak majd. A kamerák, a fényforrások, a hangszórók és a sok kábel mind be lesz építve a falakba és a panelekbe, hogy szebb, modernebb látványt nyújtsanak. Az elágazások, és más mellékjáratok mindig valamilyen keretszerű kiemelést kapnak majd a falban. A fényforrások nem fognak majd közvetlenül a szemünkbe világítani, hanem a fény a falakról visszaverődve fogja megtölteni a teret.

platform_lores

Egyik teremből, vagy egy folyosóról egy másik terembe érkezve változni fog a szín és a falak textúrája, hogy kihangsúlyozza, hogy megérkeztünk valahová, meg nem utolsó sorban jól is fog kinézni. A fényeknek ki kell hangsúlyozniuk az íveket. A mozgólépcsők teteje és alja is ki lesz emelve, mind a felhasznált anyag mind a fények segítségével. Végül a peron is megújul majd mindenhol. Szebb lesz a kinézete és a fények is hangulatosabbá teszik majd a helyszínt. Itt két említésre méltó ötletes újítás is lesz. Egyrészt a térképek a falakon a bejáratoktól távolabb lesznek, hogy ne álljon meg mindenki egyből a peronhoz megérkezve, hanem oszoljanak el jobban a megállóban, másrészt pedig a bejáratok a metróból bárhol kiszállva, akár messziről is könnyen kiszúrhatók lesznek, mert az egész alagút körbe más színű kiemelést kap azon a részen. Így nem kell majd agyalni azon a metróból kilépve, hogy melyik irányba induljunk.        Forrás: http://londonist.com/

  • Itt csatlakozhatsz a HuNglia Facebook csoporthoz (13,000fő), és hivatalos oldalunkhoz (16,700fő).
  • Próbáld ki új szolgáltatásunkat, a Hunglia keresőt.
  • Így tudsz a mobilodon HuNglia ikont elhelyezni, hogy közvetlenül elérd oldalunkat.
  • Ha van egy érdekes, hasznos, tanulságos angliai magyar sztorid, küldd el: info@hunliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után