Bejelentették, a brit gazdaság hivatalosan is recesszióban, Rishi Sunak kormánya pedig egy óriási bukás felé menetel a közelgő választásokon 1

Az Egyesült Királyság recesszióba süllyedt, miután a termelés a vártnál nagyobb mértékben csökkent az utolsó három hónapban, ami igen nagy csapást jelent mind Rishi Sunakra mind pedig a brit a gazdaságra nézve.

Bejelentették, a brit gazdaság hivatalosan is recesszióban, Rishi Sunak kormánya pedig egy óriási bukás felé menetel a közelgő választásokon 3

Az Országos Statisztikai Hivatal (ONS) csütörtökön közölte, hogy 2023 októbere és decembere között 0,3 százalékkal csökkent a bruttó hazai termék (GDP). A borongósnak mondható hivatalos adatokból így egyértelműen kiderült, hogy a gazdaság technikai recesszióba került, amely a GDP két vagy több egymás utáni negyedévben való csökkenését jelenti, most először a 2020 első felében kitört világjárvány óta.

A hír igen jelentős csapást mér a miniszterelnökre, aki a gazdaság növekedését ígérte öt fő prioritása egyikeként, különösen miután a legtöbb közgazdász csak 0,1 százalékos GDP-csökkenést jósolt. Rachel Reeves árnyékkancellár azt mondta, Mr. Sunaknak a gazdaság helyreállítására tett ígérete a legfrissebb adatok nyilvánosságra hozatalát követően „romokban hever”.

Jeremy Hunt brit pénzügyminiszter azt mondta, hogy a Munkáspárt „összevissza beszél” és azt is hozzátette, hogy az alacsony gazdasági növekedés „nem meglepetés”, de elmondta ugyanakkor, hogy az Egyesült Királyságnak ragaszkodnia kell az eddigi tervéhez – csökkentenie kell a munkára és a vállalkozásokra kivetett adókat egy erősebb gazdaság felépítése érdekében, miközben nehéz idők járnak sok család számára.

„Bár a kamatok magasak – hogy a Bank of England le tudja csökkenteni az inflációt – az alacsony növekedés nem meglepő. De vannak arra utaló jelek, hogy a brit gazdaság épp egy fordulóponthoz közeledik; a szakértők egyetértenek abban, hogy a növekedés erősödni fog a következő néhány évben, a bérek gyorsabban emelkednek, mint az árak, a jelzáloghitelek kamatai csökkennek, és a munkanélküliség továbbra is alacsony.”

„Bár sok család számára még mindig nehéz idők járnak, ragaszkodnunk kell az eddigi tervhez a munka és a vállalkozások adójának csökkentése tekintetében, egy erősebb gazdaság felépítése érdekében.” – magyarázta legutóbbi nyilatkozatában Mr. Hunt.

Mindeközben egy új közvélemény-kutatás szerint a toryk egy óriási választási bukás felé menetelnek, aminek következtében mindössze 80 mandátumuk marad, ami a Konzervatív Párt valaha volt legalacsonyabb eredménye lenne.

A 18 000 szavazó segítségével elvégzett felmérés szerint Rishi Sunak a toryk mandátumának több mint háromnegyedét el fogja bukni. A sokkoló közvélemény-kutatás eredményei szerint amellett, hogy a konzervatívok szinte teljesen lenullázzák magukat, tizenhét miniszterük is elveszítheti a mandátumát, köztük Jeremy Hunt, Grant Shapps, Penny Mordaunt, Gillian Keegan és Mel Stride is.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után