Be fogják perelni a brit kormányt az "oltási útlevelek" bevezetése miatt, ha néhány napon belül nem reagálnak 1

Egy polgári jogi kampánycsoport azzal fenyegette meg a brit kormányt, hogy ha kell, perre viszi a dolgot, a „diszkriminatív” Covid oltási útlevelek nagy helyszínekre történő bevezetése miatt.

Be fogják perelni a brit kormányt az "oltási útlevelek" bevezetése miatt, ha néhány napon belül nem reagálnak 3

A hír nem sokkal azt követően röppent fel, hogy Boris Johnson miniszterelnöksége legnagyobb „lázadását” élte meg, amikor is közel 100 tory parlamenti képviselő ment szembe az akaratával, pont az oltási tanúsítványok bevezetése miatt. Ráadásul ez az egyik kulcsfontosságú eleme a kormány által bevezetett „B-terv”-nek a járványhelyzet kordában tartása kapcsán idén télen. A lázadás ellenére a B-terv december 16-án bevezetésre került Angliában, miután 243 szavazatos többséggel elfogadták, és a Munkáspárt is támogatta a lépést.

A kormányfőre további nyomást gyakorolva a Covid-tanúsítványok eltörlése kapcsán azonban, a Big Brother Watch nevű szervezet azt mondta, hogy ha Mr. Johnson nem szünteti meg az oltási igazolványok bemutatására vonatkozó kötelezettséget minden helyen, akkor„mindent meg fogunk tenni, hogy az ügyet a bíróság elé vigyük”.

A csoport „drákóinak, diszkriminatívnak és értelmetlennek” minősítette az oltási „útlevelek” kapcsán bevezetett rendszert, amely megköveteli a lakosságtól vagy a Covid-19 elleni oltás beadását igazoló dokumentumot vagy hogy negatív gyorsteszt eredményt mutassunk be Angliában számos nagyobb esemény helyszínére való bejutáshoz.

Az új szabályok értelmében múlt szerda óta minden olyan 18 év feletti látogatónak, aki olyan helyszínekre lép be, mint például az éjszakai szórakozóhelyek, klubok és beltéri rendezvények, amelyek legalább 500 fő befogadására képesek, kötelessége oltási tanúsítványt (vagy negatív tesztet) felmutatni.

A polgári jogi csoport azonban aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy egy ilyesfajta követelmény sérti az emberi jogi törvényt és az egyenlőségi törvényeket, és azt állítják, hogy a tanúsítványok „kevésbé szabaddá és kevésbé egyenlővé teszik a társadalmat”.

Silkie Carlo igazgató a következőket mondta a téma kapcsán: „Súlyos és folyamatosan változó közegészségügyi kihívásokkal nézünk szembe. A Covid-tanúsítványokról azonban bebizonyosodott, mind Skóciában mind Walesben, hogy nem működnek, és semmit sem tesznek az Egyesült Királyságban élő emberek védelméért. Mindemellett a rendszer bevezetése ráadásul a társadalmi megosztottság valódi kockázatát hordozza magában. Sokkal hatékonyabb intézkedések is vannak az emberek biztonságának megőrzésére, mint a megfelelő papírokkal NEN rendelkező egészséges emberek kizárása a társadalomból. Arra kérjük a miniszterelnököt és az egészségügyi minisztert, hogy szüntessék meg a kötelező Covid-tanúsítványokat. Ha ezt nem teszik meg, bíróság elé terjesztjük az ügyet.”

Egy korábbi levélben a csoport, amely a múlt hónapban hasonló akciót indított a walesi kormány ellen, azt állította, hogy „nincs, vagy nincs elegendő bizonyíték” a Covid-tanúsítványok bevezetésére. A Big Brother Watch hozzátette, hogy bírósági felülvizsgálati eljárást indítanak, amennyiben legkésőbb 2022. január 6-ig nem kapnak „kielégítő” választ a kormánytól a téma kapcsán.

A miniszterelnök ezzel szemben igyekezett megvédeni az álláspontját, és ragaszkodott ahhoz, hogy a kormány megközelítése (és a B terv bevezetése) az Omicron variáns gyors terjedésének fényében „kiegyensúlyozott, arányos és helyes lépés volt”.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után