Balhé a királynő platina jubileumi ünnepségén – tüntetők rohantak be a felvonulók elé 1

Az Animal Rebellion aktivistái megzavarták a Trooping the Color-t, mielőtt a rendőrök drámai jelenetek közepette lerohanták és a földre vitték, majd „összecsomagolták” és elvitték őket az útból.

Balhé a királynő platina jubileumi ünnepségén – tüntetők rohantak be a felvonulók elé 3

A demonstrálók a Buckingham-palota közelében ugrották át a kordont, és plakátokkal a kezükben rohantak be a Mallra, mielőtt a biztonságiak megállították volna őket. A vegán aktivisták, akik közül az egyik egy koronát viselt, azzal vádolták a monarchiát, hogy „a királyi család semmibe veszi az emberéletet”.

Balhé a királynő platina jubileumi ünnepségén – tüntetők rohantak be a felvonulók elé 4

A Metro.co.uk-nak a ma reggeli demonstrációt megelőzően azt mondták, hogy körülbelül 25 aktivista tervezi a felvonulás megszakítását azzal a szándékkal, hogy felhívják a figyelmet a királynő platina jubileuma alatt a klímaválságra.

Balhé a királynő platina jubileumi ünnepségén – tüntetők rohantak be a felvonulók elé 5

De csak néhányan jutottak ki az útra nemsokkal délelőtt 10 óra után, viszont a fegyveres rendőrök azonnal elkapták és erőszakkal kihurcolták őket is az út közepéről. A fővárosi rendőrség megerősítette, hogy „számos letartóztatást” hajtottak végre az incidens kapcsán.

Balhé a királynő platina jubileumi ünnepségén – tüntetők rohantak be a felvonulók elé 6

Úgy tűnt, hogy az egyik tüntetőt a rendőrök egy adag lóürüléken is keresztülvonszolták.

Balhé a királynő platina jubileumi ünnepségén – tüntetők rohantak be a felvonulók elé 7

Az aktivisták azt mondták a Metro.co.uk-nak, hogy a csoport a királyi család tagjainak ruháit és maszkjait használták, hogy beleolvadjanak a tömegbe, mielőtt megkezdték akciójukat. Azt is megerősítették, hogy a korona utánzat nem a Burger Kingtől származott.

Sikerült megzavarniuk a felvonuló zenekart, és eközben „szerezzük vissza a királyi földeket” feliratú plakátokat lobogtattak a kezükben, de tiltakozásuknak gyorsan véget vetettek a rájuk rontó rendőrök.

Néhány, teljes díszruhába öltözött, lépésben menetelő zenésznek ki kellett kerülnie a csoportot, akik közül néhányan a földön feküdtek és táblákat tartottak, miután átugrottak a fémkerítésen.A résztvevők egyike, Beau King Houston kifejtette: „A királyi családnak évtizedek álltak rendelkezésére, hogy élen járjon a növényi alapú gazdálkodásra való átállásban, de ez nem sikerült nekik. Ez az átállás logikus lenne és egyszerű, mindannyian nyerünk vele.”

Balhé a királynő platina jubileumi ünnepségén – tüntetők rohantak be a felvonulók elé 8

„Ez egy lépésben helyreállítaná a természetet, állatok milliárdjait kímélné meg, és megoldást jelentene a klímaválságra is.”

Balhé a királynő platina jubileumi ünnepségén – tüntetők rohantak be a felvonulók elé 9

Nem sokkal az eset után a Fővárosi Rendőrség közleményében azt írta: „Számos letartóztatásra került sor olyan emberekkel, akik ma körülbelül 10:10-kor megpróbáltak behatolni a The Mallon lévő felvonulás útvonalára.”

Balhé a királynő platina jubileumi ünnepségén – tüntetők rohantak be a felvonulók elé 10

Robert Gordon, az aktivista csoport szóvivője hozzátette: „Ezek a jubileumi ünnepségek több tíz, ha nem százmillió fontba fognak kerülni az adófizetőknek. Miközben mi a megélhetési költségek válságával küzdünk, és a családok országszerte egyre többen az élelmiszerbankokra támaszkodnak. Ehelyett ezt az irdatlan nagy összeget arra lehetett volna használni, hogy azonnali élelmezésbiztonságot nyújtsanak általa mindenkinek, és beindítsanak egy növényi alapú jövőt, ahol egyetlen gyermek sem marad éhen vagy retteg a klíma összeomlásától.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után