Theresa May azt ígérte a brit nemzetnek, hogy egy jobb Nagy-Britanniát fog felépíteni, ami nem csak a kiváltságos keveseket fogja szolgálni. Tette mindezt a szerdai napon, a miniszterelnöki rezidencia elfoglalásának alkalmából.

theresa-may-becomes-new-uk-prime-minister

Az új miniszterelnök, a szigetország történetében a második női vezető Nagy-Britannia élén. Nem sokkal azután szólt a brit nemzethez, hogy a királynőnél tett látogatást, aki hivatalosan is kinevezte az ország új vezetőjének.

May egy vakmerő, új és pozitív szerepben festette le a britek helyzetét és jövőjét, amit az EU-ból való kilépéssel állított párhuzamba. Aki esetleg nem tudná, pont a népszavazás és a kilépés az, ami miatt jelenleg nagy a bizonytalanság, az országban élők feje tele van kérdőjelekkel, és a korábbi miniszterelnök, David Cameron vesztét is ez a lépés okozta.

Csupán percekkel azután, hogy a királynő magához hívatta, hogy új kormányt alakítson, May azt is kifejtette, hogy mennyire fontosnak tartja, hogy az Anglia, Wales, Skócia és Észak-Írország közti egység megmaradjon. A fő üzenete azonban az volt a lakosság számára, hogy egy egységes állam konzervatív miniszterelnöke akar lenni, aki az összes szavazó érdekeit szem előtt tartva kormányoz, nem pedig csak a gazdag és előkelő, tradicionális tory szavazókét.

Ezt üzente Theresa May a brit nemzet lakóinak:

„Tudom, hogy sokat dolgoztok, tudom, hogy mindenki a legjobbat próbálja kihozni magából, és tudom, hogy néha az élet tele van nehézségekkel. A kormány, amit vezetni fogok, nem a kiváltságos kevesek által lesz irányítva, hanem általatok. Megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy a saját életetek fölött a ti kezetekben legyen az irányítás a lehető legnagyobb mértékben.”

Az új miniszterelnök asszony azt is egyértelművé tette, hogy bár ő az EU-ban maradás mellett kampányolt, a Brexit, az Brexit és a kilépés be fog következni.

„Az országunk történetében ez egy döntő fontosságú pillanat. A népszavazás végeredményét követően egy hatalmas kihívással nézünk szembe, és nagy változások jönnek, de tudom, hogy mivel mi vagyunk Nagy-Britannia, fel fogunk nőni a feladathoz. Ahogy kilépünk az Európai Unióból, a saját szerencsénk kovácsaivá válunk, és mindenki mástól függetlenek leszünk a világon. Egy olyan Britanniát fogunk felépíteni, ami mindenki számára működőképes lesz. Ez a kormányom küldetése, és hiszem, hogy együtt egy jobb Nagy-Britanniát építünk majd fel.”

maydowningstreet

„Amikor a fontos döntéseket hozzuk majd, nem a nagyhatalmúakra gondolunk majd, hanem rátok. Amikor új jogszabályokról döntünk majd, nem a hatalmasokra figyelünk majd oda, hanem rátok. Amikor az adókról döntünk majd, nem a gazdagok érdekeit fogjuk nézni, hanem a tieteket. Mindent meg fogunk tenni, hogy segítsünk bárkinek, a személyes, anyagi, családi háttértől függetlenül, hogy olyan messzire juthasson majd az életben, amennyire csak a saját képességei lehetővé teszik.”     Forrás: http://www.standard.co.uk/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára