Az orosz hadsereg az összeomlás szélén, de Putyin szerint 30 000 halott olyan ár, amit érdemes megfizetni - egy belső brit jelentés 1

Egy brit jelentés szerint az orosz hadsereg összeomolhat az eddigi hatalmas veszteségek következtében. Az Egyesült Királyság egyik vezető Oroszország elemzője által írt titkos dokumentum azt állítja, hogy Vlagyimir Putyin továbbra is kitart amellett, hogy legalább részleges győzelmet tud aratni. 

Az orosz hadsereg az összeomlás szélén, de Putyin szerint 30 000 halott olyan ár, amit érdemes megfizetni - egy belső brit jelentés 3

Teszi ezt annak ellenére, hogy a Kreml bennfentesei egyfolytában győzködik, hogy az invázió egy katasztrófa –  Úgy gondolja azonban, hogy az eddigi 30 350 katona halála elfogadható még egy kisebb ukrajnai győzelemért is. A tanácsadók szerint viszont túl sok orosz vér folyt. Kudarcaik miatt már elvetették eredeti elképzelésüket, hogy megdöntsék Volodimir Zelenszkij demokratikusan megválasztott kijevi kormányát és helyébe egy Moszkva-barát bábkormányt emeljenek.

A hadjárat súlyos kudarcait Putyin eddig elég jól el tudta rejteni az orosz közvélemény elől, és ha valamire fény derült gyorsan kisebb -nagyobb tisztségviselőket tett meg bűnbaknak, akiket ezután le is tartóztattak.

A lakosság egészen a közelmúltig el is hitte Putyin hazugságait. A Kremlben próbálkoztak ugyan jelezni Putyinnak és tanácsadóinak, hogy a dolgok rosszul, sőt, talán katasztrofálisan rosszul mennek – sikertelenül.”

Az orosz parlamentben uralkodó nyugtalanság ellenére Putyin magabiztos abban, hogy a harcban álló Donbász elfoglalása most már elérhető távolságban van, és stratégiai tárgyalási előnyt ad majd Kijevvel szemben. Azonban azzal is tisztában van, hogy a kudarcba egészen biztosan belebukna.

Miután megalázó visszavonulásra kényszerültek a fővárostól, most a keleti Donbász régió elfoglalására koncentrálnak, amelynek egy részét már oroszbarát szakadár lázadók uralják. Legújabb küldetésük, hogy megszerezzék Szevierodonyecket – Luhanszk utolsó ukrán városát. Ezt azonban öngyilkos küldetésként írták le, miközben egyre több jelentés érkezett az orosz hadseregen belüli lázongásokról a rossz körülmények és a hatalmas veszteségek miatt.

A The Mirror birtokába jutott titkos elemzés szerint Oroszország azon kísérlete, hogy gyors győzelmet arasson a Donbászban, nem járt sikerrel. Még mindig küszködnek az ukrán ellenállással, és csak napi 1-2 kilométert tudnak előrehaladni. „Az oroszok most a legrosszabb taktikára kényszerülnek: ismétlődő, nagyon költséges, 1945-öt, nem pedig 2022-t idéző gyalogsági támadásokat hajtanak végre.”

Bruce Jones brit Oroszország szakértő azt mondta, hogy az orosz hadsereg már nem bír el sokkal több veszteséget: Ukrajna becslései szerint Oroszország 30 ezer katonát, 207 repülőgépet és 174 helikoptert veszített a háborúban eddig. A brit védelmi hírszerzés szerint a katasztrofális invázió valószínűleg pusztító veszteségekkel jár majd az alacsonyabb rendfokozatú tisztek körében, mert akiket a frontvonalon vetnek be, azok teljes felelősséggel tartoznak egységeik teljesítményéért. El fog jönni egy pont, amikor az orosz erők már nem tudnak több veszteséget elviselni” – mondta Jones.

„Ez lesz majd az a pont ahol a háború eldől, mert az egységek többé nem lesznek képesek harcoló erőként működni, mert annyira kimerülnek. Már korábban is történt ilyen, és kisebb léptékben most is történik – szóval ez valósággá válhat.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után