Ritka jelenséget élhettek át Anglia nyugati partjainál egy kis település lakói, amikor is az Ophelia vihar a tenger felől hatalmas mennyiségű habot szórt a városra, szinte teljesen betakarva vele mindent.

Az Ophelia vihar, ami néhány napja még hurrikán kategóriába tartozott, mára már vesztett erejéből és trópusi viharként folytatja útját a brit szigeteken keresztül. Azonban még így is sikerült nem kis meglepetést okoznia egy kis angliai település lakóinak, amikor a tenger irányából hatalmas mennyiségű habot szórt a kisvárosra.

Cleveleys, Blackpool városától nem messze található, az ország nyugati partján, Lancashire megyében. Itt történt a különös jelenség, amikor is vastag habréteg zúdult mindenre.

Az erős szél felkorbácsolta a tengert és a nagy hullámzás közepette a víz felszínén képződő rengeteg habot a vihar mind a városkára szórta.

A lakosok ámulva nézték, ahogy a nagy habeső mindent betakar. Autók, fák utcák, és egész lakóházak tűntek el nagy „habtakaró” alatt. Sokan arról számoltak be, hogy a habbal beborított utakon nem csak a látási viszonyok lettek hirtelen borzasztóak, de az út is elképesztően csúszóssá vált, így a település egyes részein a forgalom szinte teljesen megbénult.

A vihar Írországban jóval nagyobb károkat is okozott. Ketten életüket vesztették, amikor fa dőlt az autójukra, és a néhol 150 km/h sebességű szél háztetőket sodort le és fákat csavart ki. Skócia és Észak-Írország egyes területein most is sárga jelzés van érvényben a viharos erejű széllökések miatt.

Nagy-Briatannia lakossága a vihar erejéből szerencsére nem sokat kellett, hogy megtapasztaljon, sőt a hétfői nap folyamán a viharral jött trópusi légtömegek még egy ritka jelenséget is előidéztek Dél-Angliában, és narancsos árnyalatúra festették az eget, a nap pedig tűzpiros színben pompázott.     Forrás Hirdetőknek: [email protected]