Az év eddigi legmelegebb napja, 26C-ot is mértek Angliában, azonban ma hirtelen fog vége szakadni 1

Szombat volt az év eddigi legmelegebb napja az Egyesült Királyságban – közölte a brit meteorológiai intézet.

Az év eddigi legmelegebb napja, 26C-ot is mértek Angliában, azonban ma hirtelen fog vége szakadni 3

A hőmérséklet csúcsértéke 25,9 C (78,6 F) volt Herstmonceux-ban, East Sussexben, míg Skócia északi részén Cassley-ben 25,7 C-os hőmérsékletet regisztráltak. A walesi Gogerddan területén pedig 25,1C-ot mértek, de még Észak-Írországban, Magilliganben is 23,8 C-ig emelkedett a hőmérséklet.

Az Egyesült Királyság nemzeti meteorológiai és éghajlati szolgálata szerint a meleg nyárias idő azonban “valószínűleg nem tart sokáig”, mivel bár az előrejelzések szerint vasárnap még melegebb is lehet Angliában, egy igen nagy esőre lehet készülni, és több időjárási figyelmeztetés is érvényben van emiatt.

Simon Partridge, a Met Office meteorológusa szerint vasárnap nem várható ilyen meleg Skóciában, Walesben és Észak-Írországban. “Az igazán meleg levegő valószínűleg csak Anglia déli és keleti részeit éri majd el, a hőmérséklet az ország ezen részein azonban akár a 27 fokot is elérheti” – mondta.

A hőmérséklet folyamatosan emelkedett a héten, az előző rekordot csütörtökön érte el, a londoni St James’s Parkban 24,6 fokos csúcsot mértek. Az Egyesült Királyság egyes részein várhatóan meleg és párás lesz vasárnap a zivatarok és a délutáni heves esőzések előtt.

Fontos azonban megjegyezni, hogy három sárga eső miatti riasztás van érvényben. Az egyik az Egyesült Királyság nyugati részének egy jelentős területét területét fedi le, beleértve Wales nagy részét is, ahol 12:00 BST és 22:00 között várhatók zivatarok.

Az év eddigi legmelegebb napja, 26C-ot is mértek Angliában, azonban ma hirtelen fog vége szakadni 4

A második Észak-Írország nyugati felére vonatkozik 11:00 és 19:00 óra között. A harmadik pedig Skócia nyugati részeire vonatkozik vasárnap 14:00 és hétfő 04:00 óra között. A sárga figyelmeztető jelzéssel ellátott területeken tartózkodóknak némi fennakadásra kell számítani, különösen a közutakon.

A hirtelen leeső nagyobb mennyiségű csapadék és a hirtelen áradások megnehezíthetik a vezetési körülményeket, és egyes térségekben áramkimaradások is előfordulhatnak, tette hozzá a Met Office.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után