Az EU hivatalosan is jóváhagyta a brit miniszterelnök Brexit megállapodását: 1 nap van hátra a kilépésig 1

Az Európai Parlament a szerdai nap folyamán hivatalos keretek közt is megerősítette, hogy elfogadja Boris Johnson Brexit tervezetét. A történelmi jelentőségű végső szavazás, amiket képekkel és videófelvételekkel is megörökítettek, végleg eldöntötte a kérdést, vagyis Nagy-Britannia most pénteken, egy nap múlva kilép.

Az Európai Parlament képviselői hatalmas fölénnyel, nagyon egyhangúan megszavazták a kilépési megállapodás elfogadását. 621-en szavaztak mellette, míg összesen 4-en ellene szerda este folyamán.

Megható jeleneteknek lehettünk tanúi, amikor a szavazás eredményét kihirdették. Sokan egymásba karolva énekeltek kórusban, de többen voltak olyanok is akik elpityeredtek és olyanok is akik egymást ölelgették örömükben, vagy épp azért hogy vigasztalják a másikat, miután tudatosult bennük, hogy mennyire komoly változások jönnek.

Nagy-Britannia, brexit kilépés

Természetesen rengetegen voltak olyanok is, akik ünnepélyesen koccintottak pezsgővel, sörrel (vagy épp ami a kezük ügyébe akadt) a nagy eseményre, hogy a szigetország újra független állammá válik. Nigel Farage például, amellett, hogy ő is koccintott, természetesen, zászlót lobogtatva, nagy vigyorral az arcán jelentette ki, hogy „Nagy-Britannia nem jön többé vissza”.

„Ennyi volt, itt a vége, ez az utolsó fejezete a 47 éves politikai kísérletnek, ami az igazat megvallva a briteknek sosem tetszett igazán.” – nyilatkozta a jelen levő riportereknek Mr. Farage. A brit képviselők utoljára pakolták össze a holmijaikat az íróasztalaik körül, majd az este egy nagyszabású záróünnepséggel ért véget. Természetesen a brit képviselőknek csak az egyik fele pakolt vidáman, voltak olyanok is akik mély megbánással és szomorúsággal az arcukon szedték a cókmókjukat.

Az EU hivatalosan is jóváhagyta a brit miniszterelnök Brexit megállapodását: 1 nap van hátra a kilépésig 2

Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Layen elmondta beszédében, hogy hisz benne, hogy az EU és az Egyesült Királyság jó viszonyt fog ápolni a továbbiakban is: „Csak az elválás közepette érzett kínok közt látjuk meg a szeretet igazi mélységét. Mindig szeretni fogunk benneteket és mindig itt leszünk a közelben. Éljen sokáig Európa.”

A megállapodás főbb pontjai leírják, hogy a Nagy-Britanniában élő EU polgárok jogai nem csorbulhatnak a kilépés után, tisztázzák az ír határ kérdését illetve a Nagy-Britannia által fizetendő „kilépési díjat”. A kilépés a pénteki nap folyamán fog megtörténni, amit egy 11 hónapos átállási időszak követ majd, ami 2020 végéig tart és ameddig még az EU-s jogszabályok lesznek még továbbra is érvényben Nagy-Britanniában.

A nagy kérdés továbbra is a két fél közti kereskedelmi megállapodás lesz. Arra, hogy a britek és az EU sikeresen megállapodjon a kereskedelmi feltételekben, szintén 11 hónap van. Az EU többször is jelezte már, hogy ennyi idő nem lesz elég arra, hogy rendesen átbeszéljen a két fél minden pontot, azonban a brit miniszterelnök nagyon határozottan kijelentette, hogy nem szándékozik tovább folytatni a tárgyalásokat 2020 után, tehát vagy az lesz, amit addigra sikerül megbeszélni, vagy semmi. Pénteken tehát kilépünk…   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után