Az EU állampolgárok szabad mozgását azonnal be akarja szüntetni a brit kormány a Brexit utáni első napon 1

Az uniós polgárok szabad áramlása a Brexitet követő első napon megszűnhet egy megállapodás nélküli kilépés esetén, a brit belügyminisztérium legfrissebb tervei szerint. Több szervezet és szakértő is jelezte, hogy ez hatalmas káoszhoz vezethet, azonban ez látszólag a kormányt nem zavarja túlságosan.

brexit priti patel kilépés

Priti Patel, az új keményvonalas belügyminiszter azt akarja elérni, hogy a brit határon azonnal, már október 31-től  új és szigorúbb szabályok lépjenek érvénybe. Még érdekesebbé teszi a helyzetet, hogy az Independent értesülése szerint, még ki sincs dolgozva semmiféle konkrét terv, hogy pontosan milyen új szigorításokat és hogyan vezetnék be a szigetország határátkelőinél.

Korábban a miniszterek úgy tervezték, hogy az EUs polgárok szabad mozgását nem korlátoznák egészen addig, amíg valamiféle átgondolt, kidolgozott rendszer nincs készen, amit hatékonyan be lehetne vezetni. A törvénytervezet azonban teljesen elakadt a brit parlament alsóházában és komoly vitákat váltott ki a képviselők közt, hogy mik is lehetnének a szabályok amik bevezetésre kerülnek.

A liberáldemokraták teljesen felháborodtak a kormány ezen legújabb bejelentésén és a terveket brutálisnak bélyegezték, és arra figyelmeztettek, hogy ez jól mutatja, hogy Ms Patelnek a valóságtól teljesen elrugaszkodott fantáziái vannak. Olyanok is voltak, akik azt nyilatkozták, hogy „ez az egész súlyos diszkriminációhoz vezethet”.

Az EU állampolgárok szabad mozgását azonnal be akarja szüntetni a brit kormány a Brexit utáni első napon 3

A drámai fordulat annak ellenére következett be, hogy a kormány korábban azt nyilatkozta, hogy ezt a törvénytervezetet nem tűzik napirendre. Ms Patel most úgy gondolja, hogy van rá mód, hogy a javaslatot ellenző parlamenti képviselőket kikerüljék. A belügyminisztérium több szakértőjét most Szingapúrba küldték, hogy egy ott használt megoldásról szerezzenek részletesebb információt, de az új belügyminiszter meg van róla győződve, hogy az új szabályokat nagyon gyorsan be lehetne vezetni.

„Ez a valóságtól teljesen elrugaszkodott. Arról nem is beszélve, hogy ez csak a következő fejezete a Brexit körül generált soha véget nem érő káosznak. Hát mi lenne például azokkal a szerencsétlen EU polgárokkal, akik itt élnek, és csak gyanútlanul elmentek nyaralni. Mi lenne velük amikor visszajönnek? Most komolyan azt akarják mondani, hogy például egy egészségügyi dolgozó, aki pont EUs polgár és épp külföldön van amikor ez megtörténik, majd azt se tudja hogy hogy jut vissza az országba? Ez abszurd!” – nyilatkozta a téma kapcsán Ed Davey, parlamenti képviselő.

Sokan azt gondolják, hogy ez a húzás a kormány részéről taktikai jellegű. Így próbálják az EU-t minden akarata ellenére belekényszeríteni abba, hogy újra visszaüljenek a tárgyalóasztalhoz a britekkel a Brexit kapcsán. Korábban már többször volt szó arról is, hogy egy éves fizetésre vonatkozó minimum határt szabnának meg a bevándorlók számára, ami £30,000 lenne, azonban ezt rengetegen ellenzik, mondván, hogy óriási munkaerőhiányhoz fog vezetni számos szektorban. Angliában élő magyarként te mennyire érzed, hogy esetleg aggódnod kell ezek miatt a dolgok miatt?   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után