Az első komolyabb hóesés idén Nagy-Britanniában: több helyen 10-20 cm hó esett le hétfő reggelre 1

A szigetország számos területén ébredtek arra az emberek, hogy az éj leple alatt a táj fehérbe öltözött. A meteorológiai intézet sok helyen veszélyes időjárási körülményekre figyelmeztet.

A 2020-as év első komolyabb havazása egyelőre főleg az ország északi felét érintette. Nagyobb mennyiségű hó Skóciában, illetve Anglia északabbra fekvő területein hullott, többek közt Cumbria, Northumberland és Yorkshire vidékén.

Az első komolyabb hóesés idén Nagy-Britanniában: több helyen 10-20 cm hó esett le hétfő reggelre 2

Több, mint 10 cm hó esett például Leeming Bar és North Yorkshire környékén, ahol számos fotó is készült és kering az interneten, amint a hóval borított utakon az autósok csak lépésben tudnak haladni.

Az első komolyabb hóesés idén Nagy-Britanniában: több helyen 10-20 cm hó esett le hétfő reggelre 3

A közösségi oldalakon keringő fotók és posztok közt többen is beszámoltak arról, hogy a havazás északról dél felé haladva egészen Leeds környékéig elért. Skócia legnagyobb részén sárga időjárási figyelmeztetés van érvényben a havazás miatt egészen hétfő estig.

Az első komolyabb hóesés idén Nagy-Britanniában: több helyen 10-20 cm hó esett le hétfő reggelre 4

Az ország délebbi területei felé haladva havasesőt, és esőt jósolnak csak, havazásra egyelőre nem nagyon érdemes számítani.

Az első komolyabb hóesés idén Nagy-Britanniában: több helyen 10-20 cm hó esett le hétfő reggelre 5

A havazás mellett továbbra is az áradások okozzák a legtöbb problémát az ország számos pontján, köszönhetően az elmúlt hetek hatalmas viharjainak. A statisztikai adatok szerint ebben a hónapban 23 nap leforgása alatt már leesett az átlagos teljes februári csapadékmennyiség 141%-a vagyis közel másfélszer annyi, mint amennyi szokott…

Az első komolyabb hóesés idén Nagy-Britanniában: több helyen 10-20 cm hó esett le hétfő reggelre 6

Hétfő reggel egy súlyos, életveszélyes árvízjelzés volt érvényben a Severn folyó mentén Shrewsbury környékén, összesen több mint 270 további kisebb és nagyobb árvízriasztás mellett, Anglia és Wales számos pontján. A riasztások és figyelmeztetések túlnyomó többsége, amik érvényben vannak, Cornwalltól egészen a Skócia határáig húzódó területen oszlik el.

Az első komolyabb hóesés idén Nagy-Britanniában: több helyen 10-20 cm hó esett le hétfő reggelre 7

A hőmérséklet különbség szokatlanul nagy volt a kora reggeli órákban az ország északi és déli területei közt. Míg Nagy-Britannia déli területein 10-12 C-t is mértek, addig Skócia északi vidékein a hőmérséklet volt, ahol -5C alá esett.

Az első komolyabb hóesés idén Nagy-Britanniában: több helyen 10-20 cm hó esett le hétfő reggelre 8

Az első komolyabb hóesés idén Nagy-Britanniában: több helyen 10-20 cm hó esett le hétfő reggelre 9

A Met Office egyik időjósa azt nyilatkozta, hogy míg a 100-200 méteres tengerszint fölötti magasságon levő területeken inkább csak 2-5 cm hóra lehet számítani, a 300 méternél magasabban levő területeken akár 10-20 cm hó is hullhat. Épp ezért arra szólítottak fel mindenkit, aki kocsiba ül, a havas utakon fokozottan figyeljenek oda.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után