Az elmúlt évtized legnagyobb sztrájkja jön Nagy-Britanniában, méghozzá holnap + a többi sztrájk dátumai 1

A héten közel félmillió dolgozó fog összesen sztrájkolni a becslések szerint a szigetországban, ami egyértelmű üzenet a minisztereknek, hogy „nem hagyhatják figyelmen kívül a méltányos fizetésekre vonatkozó követelésüket”, nyilatkozta a TUC vezetője.

Az elmúlt évtized legnagyobb sztrájkja jön Nagy-Britanniában, méghozzá holnap + a többi sztrájk dátumai 3

Összesen hét szakszervezet tanárai, mozdonyvezetői, közalkalmazottai, egyetemi oktatói, plusz a buszsofőrök és biztonsági őrök is munkabeszüntetést tartanak szerdán – ez lesz az elmúlt több mint egy évtized legnagyobb sztrájkja Nagy-Britanniában.

Országszerte tiltakozásokat is tartanak a sztrájkokkal egy időben a minimális szolgáltatási szintekről szóló új törvény tervei ellen. A szakszervezetek szerint ez ugyanis a legálisan a sztrájkra szavazó munkavállalók elbocsátásához is vezethet. Paul Nowak, a TUC főtitkára azzal vádolta a kormányt, hogy „egyszerűen meg sem hallja” a fontos kérdéseket.

„A múlt héten csatlakoztam a gyógytornászokhoz egy ilyen megmozduláson. Ez volt az első alkalom, hogy sztrájkoltak, és nem nagyon akartak tüntetni, de hatalmas támogatást kaptak a lakosságtól. Úgy gondolom, hogy a kormányt meglepte a sztrájkok nyilvános támogatottsága, de jól látható, hogy ezek a kérdések politikai irányultságtól függetlenül összehozzák az embereket és mindenki egy véleményen van.”

Nowak elmondta, hogy Rishi Sunak miniszterelnöknek és Jeremy Hunt pénzügyminiszter úrnak „nagyobb szerepet kell vállalniuk” az egészségügy, az oktatás, a közszolgálat és a közszféra más részein régóta húzódó viták megoldásában.

Az elmúlt évtized legnagyobb sztrájkja jön Nagy-Britanniában, méghozzá holnap + a többi sztrájk dátumai 4

A Nemzeti Oktatási Szövetség hétnapos sztrájkot hirdetett Angliában és Walesben februárban és márciusban, a szerdai munkabeszüntetés pedig valószínűleg nagyjából 23 ezer iskolát érint majd. Várhatóan több ezer ember csatlakozik majd a London központján át Westminsterbe vezető menethez is.

A februári sztrájkok dátumai Nagy-Britanniában

  • 01.: Sztrájkolni fognak a Köz- és Kereskedelmi Szolgáltatások Szakszervezetének (PCS) tagjai, amelyek körülbelül 100 000 köztisztviselőt képviselnek, a National Education Union (NEU) tagjai Angliában és Walesben, valamint 150 egyetem körülbelül 70 000 alkalmazottja, valamint az Aslef és az RMT mozdonyvezetői.
  • 03.: Aslef és RMT mozdonyvezetők
  • 06.: A Royal College of Nursing (RCN) tagjai 12 órán át sztrájkolnak. Mentősök, sürgősségi asszisztensek, híváskezelők és a GMB egyéb munkatársai
  • 07.: A Royal College of Nursing tagjai
  • 09.: Az NHS fizioterápiás személyzete
  • 14: A walesi NEU-tagok ismét kivonulnak Valentin-napon.
  • 20.: A mentősök, a sürgősségi asszisztensek, a híváskezelők és a GMB szakszervezet egyéb munkatársai sztrájkolnak, csakúgy, mint a Unite mentőszolgálat munkatársai az észak-keleti, kelet-midlandi és walesi trösztökben.
  • 22.: A Unite mentőszolgálat dolgozói sztrájkolnak Északnyugat-Angliában.
  • 23.: 48 órás sztrájk az egészségügyi és szociális dolgozók, valamint a mentőszolgálat munkatársai részéről
  • 28.: Anglia északi, északnyugati részén, Yorkshire és The Humber régióiban a NEU-tagok sztrájkolnak majd.

Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után