Az elmúlt évtized legnagyobb gáz és villanyszámla emelése jön Nagy-Britanniában 1

Háztartások milliói számíthatnak arra, hogy a gáz- és villanyszámlájuk éves szinten csaknem 150 fonttal ugrik meg, pont amikor családok millióinak a pénzügyi helyzete sok helyen már így is nagy nyomás alatt van.

Az elmúlt évtized legnagyobb gáz és villanyszámla emelése jön Nagy-Britanniában 3

Az Ofgem nevű szabályozó a jövő héten várhatóan évi 150 fonttal emeli az árplafont a gáz- és áramszámlákra vonatkozóan. Az áremelkedés durván 11 millió olyan családot érint majd, akik normál vagy ún. „standard variable” tarifacsomagban vannak, és az elmúlt évben nem váltottak szolgáltatót.

További 4 millió háztartás, ahol „pre-payment meter” van beszerelve, hasonló emeléssel kalkulálhat éves szinten. Októbertől tehát az átlagos éves gáz- és villanyszámla díja 1138 fontról 1288 font környékére emelkedik majd, ami 13 százalékos növekedést jelent. Ez a húzás ráadásul az Egyesült Királyság „legsérülékenyebb” háztartásainak egy jelentős részét fogja érinteni.

Az Ofgem félévente felülvizsgálja az árplafont, amelyet 2019 -ben vezettek be. Az emelkedő árak főként a nagykereskedelmi energiaköltségek gyors növekedésének köszönhetők, ebben az évben a gázárak pl. január óta 55 százalékkal emelkedtek.

Craig Mackinlay, konzervatív párti képviselő a téma kapcsán azt nyilatkozta a The Timesnak, hogy ez csak az első, a hamarosan várható emelések közül, és valószínűleg nem is a legnagyobb, már ami a gáz és villanyszámlákat illeti.

Az év elején  az Ofgem azt mondta, hogy a háztartások akár 100 fontot is spórolhatnak, ha fix áras szerződést kötnek. Aki rég váltott szolgáltatót az viszont, ha felmegy egy olyan weboldalra, ahol a különböző szolgáltatók csomagjait össze tudja hasonlítani, most mindenképp sokat spórolhat. Azok, akik viszont nem szeretnének váltani, csak simán kapcsolatba léphetnek a szolgáltatójukkal is, és kérhetik hogy helyezzék át őket egy olcsóbb, fix áras tarifacsomagba.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után