Az életveszélyes időjárási körülményekre figyelmeztető hőségriasztást 24 órával meghosszabbították Angliában 1

A meteorológiai intézet további 24 órával, egészen jövő kedd éjfélig meghosszabbította a rendkívüli hőség miatti borostyánsárga riasztást, arra figyelmeztetve, hogy a súlyos körülmények valószínűleg súlyos rosszulléteket és életveszélyt is okozhatnak.

Az életveszélyes időjárási körülményekre figyelmeztető hőségriasztást 24 órával meghosszabbították Angliában 3

Az országos előrejelző szerint 30 százalék az esélye annak, hogy Nagy-Britannia területén minden idők legmelegebb hőmérsékletét mérik majd ezen a hétvégén, és egyes meteorológiai modellek szerint a hőmérő higanyszála akár 40 fok fölé is kúszhat.

A kormány hétfőn Cobra-meetinget tartott, és a képviselők nem zárták ki, hogy kihirdethetik az első országos szintű kánikula miatti „vészhelyzetet”.  A meteorológusok arra figyelmeztetnek, hogy a szélsőséges körülmények azt jelentik, hogy a nagy hőség által az egészségre gyakorolt adott esetben súlyos ​​hatások nem csak a veszélyeztetett egyének körében lehetnek majd érezhetők.

A szélsőséges időjárási körülmények az infrastruktúrára, például a gáz-, áram- és vízellátásra is komoly hatással lehetnek. A Met Office azt tanácsolja az embereknek, hogy lehetőség szerint maradjanak az otthonaikban a kánikula ideje alatt, és igyanak sok vizet, hogy elkerüljék a kiszáradást.

A szülőket arra is ösztönzik, hogy korlátozzák gyermekeik kitettségét a tűző napsütésnek.

Az életveszélyes időjárási körülményekre figyelmeztető hőségriasztást 24 órával meghosszabbították Angliában 4

A sofőröket arra figyelmeztették, hogy késésekre számítsanak, mivel az útfelületeket egyes helyeken megolvaszthatja a nap, a vonattal vagy metróval közlekedők pedig fennakadásokra számíthatnak, mivel a forróság miatt a vágányok „kitágulnak és meghajolhatnak”.

Dr. Agostinho Sousa, az UKHSA extrém eseményekkel és egészségvédelemmel foglalkozó részlegének vezetője a következőket mondta: „Az ország nagy részére hőségriasztást adtak ki, és a hőmérséklet folyamatosan magas marad szinte az egész héten. A legtöbben élvezhetjük majd a forró időt, amikor beköszönt, de fontos, hogy hidratáljuk magunkat, és lehetőleg vonuljunk árnyékba, amikor az UV sugárzás a legerősebb, 11 és 15 óra között.”

Az e heti időjárás az Európából az Egyesült Királyságba áramló forró levegő következménye. A hőhullámokat az éghajlatváltozás melegebbé, hosszabbá és gyakoribbá tette, a szakértők pedig arra figyelmeztetnek, hogy az Egyesült Királyság otthonait és városait hozzá kell igazítani az intenzívebb nyári hőséghez.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után