Az egyik legelmebetegebb esemény Nagy-Britanniában, idén sem okozott csalódást 1

Szereted annyira a sajtot, hogy az agyrázkódást, esetleg egy lábtörést vagy akár eszméletvesztést is bevállalnál érte? Nos akadnak páran minden évben, akik IGEN!

Az egyik legelmebetegebb esemény Nagy-Britanniában, idén sem okozott csalódást 3

Ez csak néhány a sérülések közül a tavalyi hagyományos brit sajtkergetés eseményéről, de még ez sem tántorította el az embereket, hogy idén újra próbálkozzanak. Annak ellenére, hogy a felelősségteljesebb felnőttek arra kérték a bátor jelentkezőket, hogy menjenek el inkább a szupermarketbe, és hagyják a fenébe Cooper’s Hill-t, az eseményen résztvevő emberek láthatóan nem fogadták meg a jó tanácsot, és inkább jó alaposan összetörték magukat a meredek lejtőn.

A versenyzőket láthattuk repülni, bukfencezni, csúszni gurulni és néha egy egy pillanatra azért szaladni is lefelé a sáros lejtőn Gloucestershire-ben. Az esemény az 1800-as évek óta minden évben megrendezésre kerül, és csak ritkán mondják le olyan dolgok miatt, mint például a világjárvány.

Az egyik legelmebetegebb esemény Nagy-Britanniában, idén sem okozott csalódást 4

Ráadásul annak ellenére rendezik meg továbbra is, hogy a hivatalos rendezvényt 2010-ben betiltották mondván, hogy túl veszélyes, ami azt jelenti, hogy a lázadók így kénytelenek egy saját nem hivatalos verziót megrendezni minden esztendőben.

Az egyik legelmebetegebb esemény Nagy-Britanniában, idén sem okozott csalódást 5

Az esemény több okból is veszélyes, például mert a 180 méteres domb lejtője nagyon meredek, de ráadásul nem is egyenletes a meredeksége, hanem néhol lankásabb majd hirtelen nagyon meredekké válik. De persze valószínűleg az sem javít a helyzeten, hogy a sajtot kergetők hada ész nélkül rohan rajta nyílegyenesen lefelé (persze csak addig amíg el nem botlanak, mert onnantól futásra még csak nem is hasonlít az ami történik velük).

Az egyik legelmebetegebb esemény Nagy-Britanniában, idén sem okozott csalódást 6

A 3 kg-os Double Gloucester akár 70 mérföld/órás sebességet is elérhet lefelé menet, ami rendkívül trükkössé teszi az elkapását (tulajdonképpen inkább lehetetlenné), így általában az a győztes, aki először lépi át a célvonalat a sajt nélkül.

Bár mindenki gyorsan kezd, nem telik sok időbe, amíg az elkerülhetetlen esések sorozata megkezdődik, így sokszor célfotó dönt, amin nem mindenki a lábán közlekedik. A mostani versenyen a férfi futam győztese egy fiatal versenyző, Tom Kopke (22) lett, aki azt mondta, jövőre is visszatér.

Az egyik legelmebetegebb esemény Nagy-Britanniában, idén sem okozott csalódást 7

Tom, aki YouTube-csatornát üzemeltet, amikor épp nem egy sajtot kerget egy dombról bukdácsolva, azt mondta: “Megígértem a nagymamámnak, hogy elviszem neki, így ő fogja most megkapni a sajtot.”

Az egyik legelmebetegebb esemény Nagy-Britanniában, idén sem okozott csalódást 8

A női versenyt a 23 éves észak-karolinai Abby Lampe nyerte, aki már másodjára haladt át elsőként a célvonalon ugyanis 2022-ben nyert először. Ő azt mondta: „Évekkel ezelőtt találtam rá a sajtkergetős versenyre az interneten, és miután megnyertem, most meg akartam védeni a címemet. Igazából kivülről nem tudom hogy nézhetek ki, csak azt tudom mit érzek közben.”

Az egyik legelmebetegebb esemény Nagy-Britanniában, idén sem okozott csalódást 9

Nos a verseny jövőre sem marad el, szóval aki kedvet kapott, lehet rá jelentkezni… A képek pedig magukért beszélnek.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után