Horrorbaleset az egyik európai repülőtéren: az utasok szeme láttára szippantott be egy embert a repülő hajtóműve 1

Meghalt egy személy egy tragikus incidens során, amikor beleesett egy KLM-repülőgép hajtóművébe, amely az amszterdami Schiphol repülőtérről készült felszállni. A fedélzeten tartózkodó utasok és a személyzet állítólag látták a tragédiát, és most sokan sokkos állapotban vannak a látottak miatt.

Horrorbaleset az egyik európai repülőtéren: az utasok szeme láttára szippantott be egy embert a repülő hajtóműve 3

A helyi média szerint a gép, amely a dániai Billundba indult volna, épp tolatott, amikor megtörtént a tragédia. Az nem derült ki egyelőre, hogy hogyan esett bele az illető, vagy szándékosan ugrott-e oda elé, hogy beszippantsa, és azt sem tudni egyelőre, hogy utasról vagy reptéri alkalmazottról van-e szó.

A rendőrség és a helyi hatóságok azonban komoly vizsgálatot indítottak az ügy kapcsán. Az amszterdami repülőtér közleménye így szól: „Ma szörnyű incidens történt, melynek során egy ember az egyik repülőgép hajtóművébe került. Részvétünk a hozzátartozóknak, és igyekszünk foglalkozni az utasokkal és kollégákkal, akik szemtanúi voltak a szörnyű eseménysornak. A királyi katonai rendőrség [a Marechaussee] nyomozást indított.”

A mentőket és más segélyszolgálatokat 15 óra előtt riasztották a helyszínre.

A rendőrség szóvivője ezt mondta: „Ma délután egy incidens történt a Schiphol reptéren, amikor egy személyt beszippantott egy repülőgép járó hajtóműve és meghalt. A Marechaussee nyomozást indított.” Hozzátették, hogy a szóban forgó KL1341-es járat összes utasát és alkalmazottját leszállították a gépről a történtek után, és gondoskodtak róluk.

Horrorbaleset az egyik európai repülőtéren: az utasok szeme láttára szippantott be egy embert a repülő hajtóműve 4

A De Telegraaf holland lap szerint az a tény, hogy a motor járt, arra utalt, hogy a repülőgép felszállásra készült.

„A szóban forgó repülőgép egyik alkalmazottja arról számolt be, hogy valaki a hajtóműbe ugrott, miközben a személyzet éppen a biztonsági előírásokat magyarázta az utasoknak.” – számolt be a weboldal. „Pokoli zaj hallatszott, ami után füst jött a hajtóműből. Az utasok és az alkalmazottak egy része végignézte az egészet.”

A KLM azt mondta: „Schipholban ma egy végzetes incidens történt, amelynek során egy személy egy repülőgép hajtóművébe került. Sajnos ez az ember meghalt. Az érintett járat a KL1341-es volt, ami Billundba tartott. Jelenleg gondoskodunk azokról az utasokról és alkalmazottakról, akik szemtanúi voltak a Schipholban történt incidensnek. Az incidens körülményeit jelenleg vizsgálják. További információkért – amint rendelkezésre állnak – a Holland Királyi Marechaussee-hoz (Királyi Katonai Rendőrség) kell fordulni.”

Úgy tudni, a személy maradványait a repülőgép hajtóművében megtalálták, de az áldozatot még nem azonosították.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után