Az Egyesült Királyság 10 legszebb "rejtett gyöngyszem" tengerpartja, ahova mindenképp érdemes ellátogatni a nyáron 1

Az Egyesült Királyság híres lenyűgöző tengerpartjairól, amelyek gyakran eldugott, kevésbé ismert helyeken találhatók. Ezek a “rejtett gyöngyszemek” nyugodt és festői környezetet kínálnak, távol a turisták tömegétől. Ha egy igazán különleges nyári kirándulást tervezel, íme a tíz legszebb rejtett gyöngyszem tengerpart az Egyesült Királyságban, amelyeket érdemes felfedezni.

1. Luskentyre Beach, Harris, Skócia

Luskentyre Beach a Külső-Hebridákon található, és az egyik legcsodálatosabb tengerpart az Egyesült Királyságban. Fehér homokja és kristálytiszta vize trópusi hangulatot áraszt, miközben a környező hegyek látványa még különlegesebbé teszi.

Az Egyesült Királyság 10 legszebb "rejtett gyöngyszem" tengerpartja, ahova mindenképp érdemes ellátogatni a nyáron 3

2. Rhossili Bay, Wales

A Gower-félszigeten található Rhossili Bay rendszeresen a világ legszebb tengerpartjai közé kerül. Hosszú, homokos partjai és lenyűgöző sziklái tökéletes helyszínt biztosítanak a nyári pihenéshez és a természetjáráshoz.

Az Egyesült Királyság 10 legszebb "rejtett gyöngyszem" tengerpartja, ahova mindenképp érdemes ellátogatni a nyáron 4

3. Porthcurno Beach, Cornwall

Porthcurno Beach festői sziklákkal övezett öböl Cornwallban. A finom homokos part és a türkizkék víz miatt gyakran nevezik az Egyesült Királyság egyik legszebb tengerpartjának. Ne hagyd ki a Minack Színház látogatását sem, amely egy szabadtéri színház a sziklafalak között.

Az Egyesült Királyság 10 legszebb "rejtett gyöngyszem" tengerpartja, ahova mindenképp érdemes ellátogatni a nyáron 5

4. Sandsend Beach, North Yorkshire

Sandsend egy bájos kis falu North Yorkshire partján. Tengerpartja csendes és gyönyörű, homokos strandjai ideálisak sétákhoz és kagylógyűjtéshez. A part közelében található kávézók és pubok kellemes kikapcsolódást kínálnak.

Az Egyesült Királyság 10 legszebb "rejtett gyöngyszem" tengerpartja, ahova mindenképp érdemes ellátogatni a nyáron 6

5. Pedn Vounder Beach, Cornwall

Pedn Vounder egy eldugott, kevésbé ismert tengerpart Cornwallban. A part megközelítése kalandos, de a lenyűgöző táj és a kristálytiszta víz minden fáradságot megér. Az apály idején természetes medencék alakulnak ki a parton, amelyekben kellemes fürdőzési lehetőségek nyílnak.

Az Egyesült Királyság 10 legszebb "rejtett gyöngyszem" tengerpartja, ahova mindenképp érdemes ellátogatni a nyáron 7

6. Achmelvich Beach, Skócia

Achmelvich Beach a Skót-felföld északnyugati részén található. Fehér homokos partjai és tiszta, kék vize ideális helyszínt kínál a nyári pihenéshez. A part környékén kempingezési lehetőségek is vannak, így több napot is eltölthetsz ezen a csodás helyen.

Az Egyesült Királyság 10 legszebb "rejtett gyöngyszem" tengerpartja, ahova mindenképp érdemes ellátogatni a nyáron 8

7. Holkham Beach, Norfolk

Holkham Beach egy hatalmas, homokos strand Norfolkban. A tengerpartot dűnék és erdők veszik körül, így a természetkedvelők számára ideális helyszín. A part egy része természetvédelmi terület, ahol különleges növény- és állatvilágot figyelhetünk meg.

Az Egyesült Királyság 10 legszebb "rejtett gyöngyszem" tengerpartja, ahova mindenképp érdemes ellátogatni a nyáron 9

8. Whiterocks Beach, Észak-Írország

Whiterocks Beach Észak-Írország északi partján található. Lenyűgöző fehér sziklái és homokos partjai különleges látványt nyújtanak. A strand közelében található Dunluce Castle romjai is érdemesek egy látogatásra.

Az Egyesült Királyság 10 legszebb "rejtett gyöngyszem" tengerpartja, ahova mindenképp érdemes ellátogatni a nyáron 10

9. Barafundle Bay, Wales

Barafundle Bay egy eldugott, festői öböl a Pembrokeshire Coast Nemzeti Parkban. Csak gyalogosan közelíthető meg, de a lenyűgöző táj és a nyugodt környezet miatt minden lépést megér. A kristálytiszta víz és a finom homokos part tökéletes helyszínt biztosít a pihenéshez.

Az Egyesült Királyság 10 legszebb "rejtett gyöngyszem" tengerpartja, ahova mindenképp érdemes ellátogatni a nyáron 11

10. Lulworth Cove, Dorset

Lulworth Cove egy természetes öböl Dorset partján, amely híres a különleges geológiai képződményeiről. A part homokos és kavicsos, a víz tiszta és nyugodt, így kiváló hely úszáshoz és búvárkodáshoz. A közelben található Durdle Door sziklaív is lenyűgöző látványt nyújt.

Az Egyesült Királyság 10 legszebb "rejtett gyöngyszem" tengerpartja, ahova mindenképp érdemes ellátogatni a nyáron 12

Ezek a rejtett gyöngyszemek különleges élményt nyújtanak azoknak, akik felfedezik őket. Ha idén nyáron egy nyugodt és gyönyörű tengerparti kirándulást tervezel, mindenképp látogass el ezekre a varázslatos helyekre az Egyesült Királyságban.

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után