Az autósoknak egy új tervezet szerint Nagy-Britannia egész területén a megtett kilométerek után fizetnie kellene 1

Egy új fajta, a megtett kilométerek után fizetendő útdíj-rendszert vezetne be a brit kormány az államháztartás hatalmas hiányának egy részének a feltöltésére, ami minden autósra vonatkozna az országban, derült ki egy nemrégiben napvilágot látott jelentésből.

Az autósoknak egy új tervezet szerint Nagy-Britannia egész területén a megtett kilométerek után fizetnie kellene 3

Ahogy egyre többen váltanak elektromos autók használatára, a miniszterek próbálnak új megoldásokat találni azon pénznek a beszedésére, amelyet eddig a kormány az üzemanyag adók révén szedett be. A brit Költségvetési Hivatal adatai szerint ez az adó jelenleg évente mintegy 30 milliárd fontot hoz az államkasszába, ami megközelítőleg a nemzet teljes éves bevételének 1,3% -át teszi ki.

Az Útdíjak a szigetországban jelenleg csak a londoni dugódíjas zónákra, a West Midlands -i M6 -os útdíjra, a Dartford -átkelőre és még néhány alagútra és hídra korlátozódnak. A legfrissebb értesülések szerint a miniszterek azonban előzetes tárgyalásokat folytattak az országos útdíjrendszer bevezetéséről.

Egy kormányzati forrás nemrég azt mondta a The Times -nak, hogy a minisztereknek komolyan el kellene gondolkodniuk az országos útdíj bevezetésén, hogy ezzel segítsenek pótolni az üzemanyag adók elvesztéséből eredő hiányt. Tavaly Rishi Sunak állítólag már fontolgatta az ötletet, és úgy tudni, hogy „nagyon érdekelte” a nemzeti útdíjrendszer koncepciója, de egyelőre nem tudni, hogyan pontosan hogyan számítanák ki a díjakat.

A közlekedési minisztérium a nyáron közzétett szén -dioxid -mentesítési stratégiájában még nem tett említést egy ilyen jellegű útdíjrendszer bevezetéséről. De egy kormánypárti hírforrás a következőket nyilatkozta a téma kapcsán:

„Az üzemanyag -adó hozzájárul az iskolák, kórházak és egyéb közszolgáltatások anyagi támogatásához, amelyek mindannyiunk számára fontosak, és hacsak nem akarjuk csökkenteni az ezekre fordított pénzmennyiséget, egy alternatív rendszert kell találnunk a bevételeink növelésére. Itt Abszolút nem adóemelésről van szó, és ezt a legtöbb ember meg is fogja érteni.”

Egy másik, Whitehall-i forrás szintén megerősítette, hogy „a Pénzügyminisztérium nagyon is tisztában van azzal, hogy a pénzügyek hamarosan olyan „fordulóponthoz” érnek, amikor az üzemanyag adókból származó bevétel olyan mértékben lecsökken, hogy szükség lesz egy új rendszerre, amely helyettesíti azt. Azonban abban a kormány számos tagja egyetért, hogy ez egy olyan dolog, amiről a lakosság véleményét és hozzáállását is pontosabban ismerni kellene.

A Social Market Foundation által végzett közvéleménykutatás a téma kapcsán, amit a kormánynak is megmutattak, azt mutatta ki, hogy vannak viszonylag sokan, akik támogatnának egy ilyesfajta új rendszert. Az eredmények azt mutatták, hogy a megkérdezettek 39%-a támogatta az ötletet, amennyiben az úgy volt számukra bemutatva, mint az üzemanyag adót helyettesítő új adó.

Arra a kérdésre, hogy az új országos útdíj-fizetési rendszert komolyan fontolgatják-e, a brit pénzügyminisztérium szóvivője azt mondta: „Ahogy haladunk előre az elektromos járművekre való áttéréssel, gondoskodnunk kell arról, hogy az autósok adóztatásából származó bevételek ugyanazon a szinten megmaradjanak, a legfontosabb közszolgáltatások akadálymentes finanszírozása érdekében…” Angliai magyarként ti mit gondoltok egy ilyen rendszer bevezetéséről?       Forrás

Fontos változás Londonban, ami autósok millióit érinti majd a jövőben Angliában

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után