Tűz ütött ki London legnagyobb bevásárlóközpontjában a Westfieldben: mindenkit evakuáltak 1

Több száz vásárlót kellett evakuálni a Stratfordban található Westfield bevásárlóközpontból, miután ma reggel tűz ütött ki az egyik emeletén. Körülbelül 60 tűzoltó vonult ki a kelet -londoni Olimpiai Park közelében található üzletközpontba, az internetre felrakott képeken pedig jól látható, hogy füst árasztotta el az egyik emeletet.

Tűz ütött ki London legnagyobb bevásárlóközpontjában a Westfieldben: mindenkit evakuáltak 3

A londoni tűzoltóság egyik szóvivője elmondta, hogy összesen nyolc tűzoltóautót vezényeltek ki a helyszínre, és az épület evakuálása gyorsan és hatékonyan lezajlott, így senki nem sérült meg az incidens során. Az értesülések szerint a tűz durván két órával a keletkezését követően került eloltásra.

Tűz ütött ki London legnagyobb bevásárlóközpontjában a Westfieldben: mindenkit evakuáltak 4

Az egyik szemtanú azt írta a közösségi oldalán az evakuálást követően, hogy “épp az új Bond filmet akartam megnézni… hát nem épp a terv szerint alakult a dolog”. Volt olyan is aki pedig azt írta: “az egész középső emeletet elárasztotta a füst”.

Tűz ütött ki London legnagyobb bevásárlóközpontjában a Westfieldben: mindenkit evakuáltak 5

Elmondásuk szerint a tűzoltósághoz a riasztás délelőtt 10 óra körül futott be, mely szerint az egyik üzlet kigyulladt, és nagyjából 11:45-re sikerült a tüzet eloltani. A bevásárlóközpont egyelőre zárva marad, amíg a tűz keletkezésének vizsgálata folyik.

Tűz ütött ki London legnagyobb bevásárlóközpontjában a Westfieldben: mindenkit evakuáltak 6

Newham önkormányzata arra kérte a környéken lakókat, hogy amennyiben tehetik, kerüljék el azt a környéket a következő néhány órában. A Westfield a brit főváros legnagyobb bevásárlóközpontja, amiben többek közt 350 üzlet, 20 moziterem, és 80 ételeket felszolgáló hely is megtalálható.

Hogy pontosan mi okozta a tüzet, azt egyelőre nem lehet tudni, de az incidens kapcsán természetesen már vizsgálat indult. Ha valaki esetleg pont ott volt, mesélje el mit látott, érzékelt vagy hallott az egészből.  Forrás

Megosztás