Az angol királynő személyesen látogatta meg a brit terrortámadás áldozatait 1

A Királynő tegnap meglátogatta a manchesteri bombatámadás fiatal áldozatait a Royal Manchester Children’s kórházban.

Az angol királynő személyesen látogatta meg a brit terrortámadás áldozatait 3

Őfelsége a robbantást „borzasztónak” nevezte, miközben találkozott a sebesült gyerekekkel, valamint a személyzettel, akik a támadás estéjén végig igyekeztek ellátni mindenkit. Az összesen 59 kórházba szállított áldozat közül 12-en még 16 évesek sincsenek. Theresa May ugyanebbe a kórházba látogatott el kedd délután, amikor a városba sietett a támadás hírére. A Salman Abedi által végrehajtott tömegmészárlásban 22-en vesztették életüket.

A Királynő személyesen köszönte meg a kórház személyzetének, hogy olyan hősiesen és fáradhatatlanul munkálkodtak azon, hogy minél több gyereket életben tartsanak a tragédia után. A 91 éves uralkodó eltöltött némi időt a 15 éves Millie Robinson ágya mellett, aki szintén a támadásban sebesült meg, a lábai szenvedtek sérüléseket. A királynő megkérdezte tőle, hogy a robbantás előtt élvezte-e azért a koncertet – kiderült, hogy a lány két VIP jegyet nyert a koncertre, amivel a backstage-be is bemehetett, hogy az énekesnővel találkozzon. Erzsébet a támadást „rendkívül nyugtalanítónak” nevezte, és gyors felépülést kívánt Millie-nek. „Ez olyasmi, amire nem lehet előre számítani” – mondta Millie apjának, Davidnek, aki az aréna kijáratánál várt lányára a koncert után.

Az angol királynő személyesen látogatta meg a brit terrortámadás áldozatait 4

Szintén meglátogatta a 14 éves Evie Mills-t, és szüleit, Karent és Craiget. „Egészen elborzasztó. Velejéig gonosz egy ilyen célpontot kinézni” – mondta nekik. A következő látogatás a 12 éves Amy Barlow-nál volt, nála is ott volt édesanyja – aki azt mondta, a támadás óta el se hagyta a kórházat – és édesapja.

Ők arról beszélgettek a királynővel, hogy a mentőcsapatok és kórházi dolgozók milyen elképesztően helytálltak a támadás után. Az uralkodó még korábban kifejezte a döbbenetét, amikor velük találkozott, hogy hogyan lehetett ilyen fiatal közönséget célpontnak kinézni. „A legszörnyűbb, hogy mennyire fiatal volt mindenki.” – mondta a személyzetnek. Ezután az ott lévő alkalmazottak szerepéről és igyekezeteiről beszélgettek, beleértve azt is, hogy sokan otthonról, munkaidőn kívül mentek be dolgozni a tragédia hallatára.

Az angol királynő személyesen látogatta meg a brit terrortámadás áldozatait 5

A királynő röviddel azután érkezett, hogy a személyzet összegyűlt a kórház előtt egy perces csenddel megemlékezni azokról, akik életüket vesztették a robbanásban. A legfiatalabb elhunyt 8 éves volt az Ariana Grande koncert végén történt terrortámadásban.

A látogatás idején országszerte rengeteg helyen tartottak hasonló egy perces csendet, hogy megemlékezzenek az áldozatokról. Emberek milliói mutattak egységet, amikor szolidaritásukat fejezték ki az elhunytakkal, és a sérültekkel. A legnagyobb tömeg a manchesteri St Ann’s téren volt, ahol emberek ezrei állták körül az odarakott virágkoszorúkat, amelyeket a hétfői támadás óta helyeztek oda.    Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után