BRAEMAR, UNITED KINGDOM – SEPTEMBER 02: Queen Elizabeth II and Prince Charles, The Prince of Wales laugh as they watch competitors during the Braemar Gathering at the Princess Royal and Duke of Fife Memorial Park on September 2, 2006 in Braemar, Scotland. Large crowds attend each year to acclaim their monarch and Chieftain of the Braemar Gathering. There have been gatherings of one sort or another at Bremar for the last nine hundred years. (Photo by Chris Jackson/Getty Images)

II. Erzsébet, angol királynő a leghosszabb ideje a trónon lévő uralkodó a brit történelemben. Április 21-én ünnepelte 92. születésnapját. Ennek alkalmából összegyűjtöttünk róla néhány fotót kicsi korától egészen napjainkig.

Erzsébet királynő 65 éve van a trónon, és uralkodása alatt már 21 miniszterelnöke volt Nagy-Britanniának.

Az évek során figyelemmel kísérte a világunk gyors fejlődését, de a sok változás közepette az ő személye a trónon állandó. A képeken keresztül betekintést nyerhetünk a hétköznapjaiba, és életének fontos pillanataiba gyermekkorától egészen a 92. szülinapjáig.

A születésnapi ünnepség a Royal Albert Hall-ban volt, olyan neves fellépőkkel, mint Sir Tom Jones, Kylie Minogue, Sting vagy Shaggy.

Érdekesség, hogy míg egy átlagos halandónak egy születésnapja van, az angol királynőnek ebből kettő is jutott. Az igazi születésnapja április 21-én van, de van egy hivatalos is, ami június egyik szombatja szokott lenni, hogy uralkodóhoz méltó nyári ünnepségben lehessen része.

Diana hercegnővel.

10 dolog, amit az angol királynő megtehet, de te nem

Azért a királynő is elengedi magát néha…

A királynő 2014-es beszéde a parlamentben.

Fotó a 92. születésnapi koncertről. Egész jól tartja magát, nem?!

Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás