A fényképes jogosítvány pontgyűjtő lapja nem érvényes többé 2015 június 8-tól, és a Vezetési és gépjármű engedélyezési ügynökség nem állít ki belőle többet.

10906514_901139563243924_6497842109680891148_n

Régebben ezt a pontgyűjtő lapot azon adatok dokumentálására használták, amik már nem fértek rá a fényképes jogsira. Rajta voltak többek közt a büntető pontok, és hogy milyen kategóriájú járműre érvényes a jogosítvány. Aggodalomra semmi ok, mivel magát a jogosítványt nem befolyásolja a pontgyűjtő lap megszűnése.

Akinek még a régi típusú, papír jogsija van, az se aggódjon, mert az is érvényes marad, de ha meg kell újítani, már automatikusan az új fajtát fogja kapni.

Paper-licence

Büntető pontok

Június 8-tól már csak a fényképes igazolványra van szükség, így a pontgyűjtő lap megsemmisíthetővé válik. A büntető pontok onnantól kezdve kizárólag elektronikus formában lesznek elérhetők. Ha valaki büntetést kap, továbbra is be kell majd mutatni a jogsinkat a bíróságon, de a papírmunka már nem a mi gondunk lesz.

Büntetés esetén innentől kezdve, ha kártyás jogosítványod van, a bemutatáskor csak a jogsit kapod már vissza, a pontgyűjtő lapot nem, ha pedig papír jogsid van, nem lesz rajta feltüntetve a szabálysértés. Mostantól a jogosítványon nem lesz nyoma az eddigi szabálysértéseinknek, ehelyett azok online, telefonos, vagy postai úton lesznek bármikor, azonnal lekérdezhetők.

Adatok lekérése

Az adatait bárki, bármikor ellenőrizheti a View Driving Licence service oldalán. Ha a munkáltatód arra kér, hogy a vezetői múltadat mutasd be, ezt hamarosan megteheted a készülőben lévő Share Driving Licence szolgáltatás segítségével. De, akár telefonon is felhatalmazhatod a Vezetési és gépjármű engedélyezési ügynökséget (DVLA), hogy valaki számára tegyék láthatóvá az adataidat. A munkáltató természetesen csak a jogosítvány birtokosának beleegyezésével tekintheti meg, annak vezetési múltját.

A DVLA azt reméli az újítástól, hogy egyszerűbbé teszi a szolgáltatásokat a jogosítvánnyal rendelkezőknek, és időt is energiát is spórol nekik egyben.

Itt csatlakozhatsz, Facebook csoportunkhoz, ami már 6,800 fős.

Így tudsz a mobilodon HuNglia ikont elhelyezni, amivel egyből eléred oldalunkat.

Itt tekintheted meg a HuNglia kupon akcióit.

Ha tetszett a cikk, itt Like-old oldalunkat:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: https://www.gov.uk/government/news/driving-licence-changes

FACEBOOK CSOPORTUNK

You May Also Like

Négy ember is eszméletét vesztette a Ryanair Budapestről Nagy-Britanniába tartó járatán

Az egyik a járaton utazó utas azt nyilatkozta, hogy a repülőút maga…

7 éve nem tombolt ilyen vihar Nagy-Britanniában: a Ciara vihar képekben

Az idei év harmadik komoly vihara, a Ciara nevet kapta a meteorológiai…

A brit állampolgársági teszt minta kérdéssora: most ingyen tesztelheted, hogy élesben átmennél-e

Sok angliai magyart foglalkoztat a brit állampolgársági vizsga, ami az állampolgárság megszerzésének egyik…

10 fontos dolog, amit az angliai magyarok megtanulnak külföldön és az otthoniaknak sem ártana

Amióta Magyarország az EU részévé vált, nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy…