A fényképes jogosítvány pontgyűjtő lapja nem érvényes többé 2015 június 8-tól, és a Vezetési és gépjármű engedélyezési ügynökség nem állít ki belőle többet.

10906514_901139563243924_6497842109680891148_n

Régebben ezt a pontgyűjtő lapot azon adatok dokumentálására használták, amik már nem fértek rá a fényképes jogsira. Rajta voltak többek közt a büntető pontok, és hogy milyen kategóriájú járműre érvényes a jogosítvány. Aggodalomra semmi ok, mivel magát a jogosítványt nem befolyásolja a pontgyűjtő lap megszűnése.

Akinek még a régi típusú, papír jogsija van, az se aggódjon, mert az is érvényes marad, de ha meg kell újítani, már automatikusan az új fajtát fogja kapni.

Paper-licence

Büntető pontok

Június 8-tól már csak a fényképes igazolványra van szükség, így a pontgyűjtő lap megsemmisíthetővé válik. A büntető pontok onnantól kezdve kizárólag elektronikus formában lesznek elérhetők. Ha valaki büntetést kap, továbbra is be kell majd mutatni a jogsinkat a bíróságon, de a papírmunka már nem a mi gondunk lesz.

Büntetés esetén innentől kezdve, ha kártyás jogosítványod van, a bemutatáskor csak a jogsit kapod már vissza, a pontgyűjtő lapot nem, ha pedig papír jogsid van, nem lesz rajta feltüntetve a szabálysértés. Mostantól a jogosítványon nem lesz nyoma az eddigi szabálysértéseinknek, ehelyett azok online, telefonos, vagy postai úton lesznek bármikor, azonnal lekérdezhetők.

Adatok lekérése

Az adatait bárki, bármikor ellenőrizheti a View Driving Licence service oldalán. Ha a munkáltatód arra kér, hogy a vezetői múltadat mutasd be, ezt hamarosan megteheted a készülőben lévő Share Driving Licence szolgáltatás segítségével. De, akár telefonon is felhatalmazhatod a Vezetési és gépjármű engedélyezési ügynökséget (DVLA), hogy valaki számára tegyék láthatóvá az adataidat. A munkáltató természetesen csak a jogosítvány birtokosának beleegyezésével tekintheti meg, annak vezetési múltját.

A DVLA azt reméli az újítástól, hogy egyszerűbbé teszi a szolgáltatásokat a jogosítvánnyal rendelkezőknek, és időt is energiát is spórol nekik egyben.

Itt csatlakozhatsz, Facebook csoportunkhoz, ami már 6,800 fős.

Így tudsz a mobilodon HuNglia ikont elhelyezni, amivel egyből eléred oldalunkat.

Itt tekintheted meg a HuNglia kupon akcióit.

Ha tetszett a cikk, itt Like-old oldalunkat:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: https://www.gov.uk/government/news/driving-licence-changes